woensdag 29 april 2015

Wat ben ik aan het doen...

'Wat ben ik aan het doen?'
Vraagt facebook mij vaak... alleen niet altijd zin om daar antwoord op te geven. Het is alweer enige tijd geleden dat ik 'gewoon' even heb geblogd... veel te lang geleden eigenlijk... en het is zo leuk om te doen.

Tja, tijd... met de komst van het de kleine meid zijn mijn dagen snel gevuld en heb ik niet veel tijd om naast de 'moetjes' nog de 'extraatjes' te doen.

Op mijn vrije dagen geniet ik ontzettend van de leuke dingen die kleine meid en ik samen ondernemen. Begin van de maand zijn we voor het eerst samen gaan fietsen. Wat ontzettend leuk is dat toch! Ze geniet van alles wat ze ziet! Vogels, hondjes, kindjes...  Zitten we samen te zingen en te neuriën op de fiets. Ja, daar geniet ik ontzettend van op dit moment en dan is al het andere ook wat minder belangrijk he.Maar nu ligt de kleine meid lekker te slapen, moe van een volle ochtend boodschapjes doen.
Toen ik deze ochtend met het pak perzik yoghurt in de hand stond voor het schap moest ik toch even een keer extra nadenken (er zitten wel erg veel toegevoegde suikers in zo'n pak!)... en ik hád toch echt gezien dat er weer verse aardbeitjes verkrijgbaar waren...
Dan maar een pak magere yoghurt mee en zometeen de boer op.

Al jaren halen we verse aardbeitjes bij de boer. Lekker vers van het land, gezonder kan het bijna niet. Naast aardbeitjes hebben ze nog meer: asperges, zeekraal, kersen. En vanaf dit jaar is het winkeltje zelfs uitgebreid tot een grote schuur vol verse groenten, fruit en kaas!

Heerlijk toch als dit uitzicht je voortuintje zou zijn!Aardbeitjes gehaald en ze zijn vers voor de 'slacht'. Haha, vanavond moeten ze er aan geloven hoor, wat gaan wij van jullie genieten!

Afgelopen avonden heb ik even wat anders gedaan dan patchen of borduren.

Ik heb gehaakt.

Ja, ik haak.
Zo, het is eruit. Ik weet dat ik het altijd zei dat ik er niet aan zou beginnen, maar ik ben van mijn geloof af. En ik moet zeggen, nu ik heb ontdekt hoe leuk (en makkelijk) het is, kan ik je wel vertellen dat ik niet meer ga breien.
Die breinaalden kunnen van mijn part de wilgen in.

Waarom haken? Ik was even toe aan wat kleur in mijn leven. Poeh... klinkt zwaar. Maar soms heb ik deze uitspattende zijsporen even nodig om alles weer even creatief gezien op een rijtje te krijgen.


Op pinterest en via blogland een beetje gespeurd naar leuke patroontjes en na wat te hebben uitgeprobeerd kwam ik achter de leuke mandala patronen.
Bij Lucy van Attic24 heb ik (foto onder) de eerste 2 vandaan. Het schulprandje heb ik zelf toegevoegd.
De meest rechtse mandala heb ik via Barbara van Made-in-K-town.

Na mijn eerste mandala gemaakt te hebben (middelste) vond ik het zo leuk om te doen dat ik het niet kon laten er nog meer te maken.


Op de achtergrond ben ik uiteraard ook nog wel lekker aan het patchen hoor. Maar soms heb ik daar 'gewoon' even geen zin in en moet ik even wat anders doen.
Komt wel weer...

Ik denk dat het bij mij nu meer het probleem is dat er TE veel ligt wat afgemaakt moet worden. Dan ga je denken wat je het eerste af zult maken en uiteindelijk doe je helemaal niets. Als ik dit 'geneuzel' gewoon even de ruimte geef om door te sudderen zul je zomaar zien dat ik binnenkort achterelkaar weer door kan gaan en lekker dingen aan het afmaken ben.

Gewoon ff lekker sudderen dan... En omdat er toch al zoveel ligt dacht ik, ach, kan er nog wel wat bij... Dit is een project wat al heeeel lang in mijn hoofd loopt te dolen.
Met de laatste bee 'alvast' (tja, je moet toch iets de schuld geven) een beginnetje gemaakt en de grote hexen uitgesneden. Dit is inclusief ruime naadtoeslag... rond iedere hex komt een rand van kleinere hexjes heen.


Tja, en als je dan toch 'alvast' maar bent gestart is het vast ook niet erg 'alvast' wat stofjes te selecteren voor de kleinere hexjes.


En zo staat mijn eerstvolgende randje alweer te wachten om binnenkort genaaid te worden...


Ah, ik hoor dat kleine meid wakker is...

Tot snel!
Marcha

11 opmerkingen:

Carin zei

Wij halen ook altijd vers fruit bij de teler, heerlijk die aardbeien.
Je haakwerkjes zijn leuk, haken is ook erg leuk !! Je hexjes zijn ook prachtig.
Ik ga weer snel verder met de Nature's Journey, ... hoop hem over een week of 2 toch af te hebben ;-)

Floor zei

Niet te geloven dat je nu net vandaag een berichtje plaatst op je blog. Vannacht lag ik opeens te denken: al zo lang niets op het blog van Marcha gezien, zou het allemaal wel goed gaat daar? Ik ben niet op FB, dus moet het van de blogberichten hebben.
Maar gelukkig gaat alles goed, en ook met die kleine mooie lieve meid van je.
Lekker samen fietsen en straks yoghurt met aardbeien eten (inderdaad veel gezonder dan zo'n pak, maar ja dan ook geen suiker toevoegen :-)
Prachtige mandala's heb je gehaakt, eens wat anders dan tekenen. Maar gelukkig ben je de lapjes niet vergeten, dat kan ook niet met zo'n leuke winkel.

quiltingmieke zei

piep

heerlijk genieten vd kleine meid,
vooral doen , ze zijn zo snel groot..

heerlijk he, wij ook lekker bij deoer asperges, champignons en aardbeien

mooi nieuwe project en haakvirus😀

knuf mieke

Marcha Osephius zei

Dank je Carin, jij ook veel succes met je laatste steekjes!

Marcha Osephius zei

Nou, dat is heel toevallig! Lief dat je aan me dacht. Nee hoor, die lapjes ben ik zeker niet vergeten , geniet daar uiteraard ook van. Maar gewoon even wat a deed tussendoor

Phyllis zei

Gezellig hoor, allemaal! Ja, dat haken, daar heb ik vorig jaar ook aan toegegeven, enig om te doen, kleurtjes kiezen en tellen maar. Mijn deken is af en op dit moment ben ik heel druk met quilten, maar ik zeker nog een keer wat haken, enig voor de afwisseling. Mooie lapjes zie ik weer bij je! Geniet van je dochter!

conny's quilts zei

Wat een kleurig blogje heb je gemaakt! Heel herkenbaar er is zoveel leuks te vinden om zelf te maken, dan wil je wel eens teveel (hihi) Toch fijn dat je er toch nog tijd voor vindt nu je een kind hebt!

Terray zei

Ik val zowat van mijn stoel.....je HAAKT!!!
Dat is alleen maar leuk!! Kan ik je vertellen.....ik doe haast niks anders meer.
Wat wordt je kleine meid alweer groot zeg! Ik geef je groot gelijk dat je zo van haar geniet, voor je het weet gaat ze naar de middelbare school en wil ze gaan stappen ;-)

Groetjes Tertia

Sylvia Aagenborg zei

Hoi Marcha, inderdaad heel toevallig dat wij op onze Bee ook al zeiden, we zien niet zoveel meer op je blog.
Maar ja, met zo een kleine meid heb je de handen vol. Wat een schat; weer een mijlpaal bereikt, voor het eerst op de fiets!
Leuk je haakwerk. Maar ja, je kunt maar één ding tegelijk en de ene keer heb je wat meer zin in iets dan de andere keer.
Hebben we allemaal wel eens.
Succes met je nieuwe project.
Groetjes Sylvia.

quilting Jeannet zei

Wat een prachtige haakwerkjes zeg, ik kan me niet voorstellen dat het makkelijker is dan breien, is dat zo? Ik brei nog maar even, was erg leuk om je gisteren nog even gesproken te hebben in je heerlijke winkeltje, ik geniet na van de werkelijk prachtige lapjes! Zou er zo wel in willen knippen, en ja, met een kindje krijgt het leven ook weer andere dimensie.

baukje zei

Wat een leuke foto van je dochter op de fiets en je hebt groot gelijk al die extra suikers is nergens voor nodig. Straks doet ze ook nog suiker op aardbeien en weet ze niet meer hoe een gewone aardbei hoort te smaken. Ik kan het weten want ik ben opgegroeid met als toetje altijd gele vla MET suiker. brrrrrrrrrr