maandag 30 augustus 2010

Japanse Tas • Kaffe Fasset stofjes

Naast al het verhuis en gesjouw afgelopen maand heb ik ook nog wel iets op hobby gebied gedaan hoor! Mijn moeder en collega Annemarie zijn fervente quiltsters. Over en weer is het dan ook wel eens onderwerp van gesprek. En ja, dan moet je zelf natuurlijk ook maar eens wat proberen! Zo heb ik een leuk pakket gevonden van een japanse tas bij Quiltshop 100 Rozen. Op dat moment vond ik de stofjes die bij het pakket zaten niet echt mijn smaak en heb ik gevraagd of ze een andere kleurstelling konden maken. Toevallig zouden ze vorige week nieuwe pakketten gaan maken van Kaffe Fasset stofjes en vroegen mij of ik voorkeur had voor bepaalde kleurstellingen. Ja, dat had ik wel!

Pakket Japanse Tas met Kaffe Fasset stofjes

Uiteindelijk hebben ze een super leuk pakket in elkaar gezet. Vorige week woensdag ben ik er bij mijn moeder thuis aan begonnen. Ik heb wel alle stofjes moeten 'bijsnijden'. Degene die erbij zaten zouden 13 x 13cm zijn, maar helaas waren meerdere nogal scheef of niet vierkant. Uiteindelijk alles hersneden naar 12,25 x 12,25cm.

Doorgequilt met hartjes motief

Gisteren, zondag, heb ik 4 vierkanten gequilt met een hartjes patroon. Hierna ben ik de tas verder in elkaar gaan zetten. Vandaag moet alleen de bodem aan de binnenzijde van de tas nog met de hand dichtgemaakt worden, maar voor de foto zie je dit niet. Zie hier het schitterende resultaat (al zeg ik zelf):


En natuurlijk moest onze Aybo er met zijn lange neus bijzijn als er foto's worden gemaakt.

Ik vond het in ieder geval erg leuk om deze tas te maken en ga er zeker nog eens eentje maken. De stofjes hiervoor liggen inmiddels ook al klaar... Nu alleen de tijd er nog voor zien te maken!