dinsdag 4 maart 2014

Twee-daagse cursus 'Amish Quilting'

Wat je van ver haalt is lekker zeggen ze wel eens! Op vrijdag 13 & zaterdag 14 juni komt de Franse Alexia Rosfelder speciaal naar Dreischor voor een 2 daagse Amish Quilt cursus!

"Of je nu een beginnende of een gevorderde quilt(st)er bent, de traditionele Amish quilt technieken die je tijdens deze tweedaagse Masterclass bijgebracht worden zullen je zeker nieuwe inzichten en vaardigheden brengen en zal je horizon in de quilt-wereld verbreden. Deze cursus is een 'must' in ieders quiltleven! De lesgevende, Alexia Rosfelder, is de rechterhand van Esther Miller en zal deze traditie op dezelfde manier doen voortleven als dat Esther dit zou doen. Esther Miller is van oorsprong een Amerikaanse Amish dame en is woonachtig in Duitsland. Esther is het boegbeeld in het traditionele Amish Quilten en geeft les in o.a. Houston, Berlijn en St Marie aux Mines."


Gedurend deze 2 dagen zal je:
leren hoe je quilt in alle richtingen zonder het frame te draaien, precies zoals tijdens een Quilting Bee.
leren hoe je kleinere en regelmatige steekjes maakt.
de tijd hebben om in je eigen tempo te leren, in een vriendelijke en ontspannen sfeer. 
kennis maken met een groot aantal ergonomische (quilt-)gereedschappen.
leren hoe je een bescheiden quiltframe thuis kunt installeren.
persoonlijke aandacht en adviezen krijgen van een ervaren docent.
uiteraard ook het nodige opsteken over de geschiedenis van de Amish cultuur en haar relatie tot Europa, de Amish en hun quilts.
 Cursus datum
: Tweedaagse cursus op vrijdag 13 & zaterdag 14 juni van 10:00 - 16:00u
Lesgevende: Alexia Rosfelder

Locatie: Workshopruimte van De Quilt Ster, Dreischor

Wilt u meer informatie of direct inschrijven: KLIK HIER

Ontmoet de docente, Alexia Rosfelder:
Marcha Osephius: "Alexia heb ik ontmoet in het voorjaar 2013, tijdens de expo in Veldhoven en kwamen al gauw uit bij de liefde voor het traditionele handquilten. Juist omdat ik zelf fan ben van het werk en de lessen van de bekende Esther Miller kwamen Alexia en ik al snel tot de conclusie dat het toch een uitgelezen kans zou zijn deze prachtige techniek aan de Nederlandse en Belgische dames over te kunnen dragen! Niet iedereen is in staat naar Esther zelf af te reizen en wat is er nu mooier dat een 'jongere' dame deze techniek op Esther's wijze voort doet leven!
Alexia is een sponate en lieve Franse vrouw die vloeiend Engels en een klein woordje Duits praat. Tijdens de cursussen die zij in Nederland gaat geven zal er geen taalbarierre zijn, daar haar uitleg via taal en voorbeelden tot de 'internationale' verbeelding spreken!"
Alexia Rosfelder: "Patchwork is wat je voor mij een obsessieve hobby kunt noemen! Ik ben 13 jaar geleden met (traditioneel) patchwork begonnen en het trok mij aan als een mug naar het licht! Enkele jaren geleden, na jaren gewerkt te hebben als verpleegkundige, hebben mijn man en ik Europa voor China verruild en ben ik begonnen met het ontdekken van de quiltwereld in Azië en ben ik aldaar gestart met het geven van patchworklessen.

Toen wij terugverhuisde naar Europa leerde ik Esther Miller kennen en leerde haar techniek. Nu is zij zo vriendelijk mij te ondersteunen in het doorgeven van deze traditionele techniek aan de volgende generatie. Naast het lesgeven in Amish Quilten ben ik fervente long-arm quilter en quilt ik veel machinaal door voor mijn klanten. Je kunt mij ook elk jaar vinden in St Marie aux Mines waar ik tolk ben tijdens de masterclasses."