donderdag 12 juni 2014

Eerste groep 'Amish Handquilting'

Speciaal uit de Alsace in Frankrijk is Alexia afgereisd naar het Zeeuwse Dreischor om ons het Amish Handquilten te leren! Wat een eer om deze lieve vrouw te ontvangen! 

In de stijl van Esther Miller leert Alexia ons de kneepjes van het vak! En niet zonder succes! Na 1 dag waren er al heel veel blije gezichten! Eindelijk leren we hoe we 'echt' moeten quilten!

Op dinsdag begonnen we met de eerste steekjes... wat zeg ik... uiteraard eerst de nodige uitleg en oefeningen hoe je überhaubt je naald vast moest pakken! Dachten we dat we het allemaal wisten, niet dus ;o)

En daarna langzaamaan zelf aan de slag... steekje voor steekje...
Zienderogen zag je bij iedereen na een paar 'rijtjes' al heel goed verschil in steekjes!

"Zouden we nu ook met deze kleine steekjes, goede steekjes aan de achterkant maken?"
Haha.... dat moesten we natuurlijk wel even checken! En ja hoor! Ook aan de achterkant van onze proef-lap hadden we keurige steekjes!

Geconcentreerd aan het werk, en Alexia bleef ons goed in de gaten houden!

Na elke nieuwe steekjestechniek weer even terug bij de juf kijken!
Na twee dagen heerlijk genoten te hebben even een gezellige afsluiter in de tuin! Wat hebben we allemaal genoten én geleerd! Het leuke is dat er alleen maar positieve geluiden kwamen. Niet dat het altijd even makkelijk was voor iedereen, maar geleerd hebben we zeker en genoten op en top!

Dank je Alexia en lieve deelneemsters voor deze geweldige en gezellige 2 dagen Amish Handquilten!
v.l.n.r. Ank, Jolanda, Tonny, Astrid, Anne, Marianna, Marcha & Alexia.


TWEEDE GROEP HANDQUILTERS
Een beter verslag dan die van Ageeth kan ik echt niet schrijven! Hier een linkje van de 2e groep handquilters die naar het 'Schouwse Dreister' zijn afgereisd: KLIK HIER