dinsdag 28 juni 2016

Tijd vliegt... (DEEL 1)DEEL 1 - update omtrent Winkel - Verhuis - en Verbouw


Twee maanden is het geleden dat ik voor het laatst een blog-berichtje heb geschreven. In de tussentijd is er veel gebeurd.Afgelopen mei hebben we weer leerzame dagen gehad met Alexia Rosfelder, die speciaal uit Frankrijk overkwam om les te geven in het Amish Handquilten. Inmiddels is Alexia een bekende gast docente bij de Quilt Ster en altijd een feestje als zij weer te gast is.
Het is niet alleen een ontzettend lieve vrouw, maar haar classes zijn ontzettend leerzaam en zij geeft op een unieke eigen 'rustige, doch grappige' manier les.

De 'Alexia' week begon met de 1-daagse class 'Quilting Design Class' voor een ieder die meer verdieping wil over welke ontwerpen te kiezen bij welke quilts!


Na een volle ochtend en voormiddag theorie (het is niet 'zomaar' een tekeningetje maken voor een quilt, er gaat écht veel aan vooraf!) gingen de de deelnemers aan de slag het geleerde in de praktijd te brengen. Elke deelnemer had zelf een quilt of ontwerp mee genomen waarmee ze die dag aan de slag gingen.


Maar er was meer in deze 'Alexia' week. Aansluitend vonden er 2 cursus-reeksen plaats van elk 2 dagen, de 'Amish Handquilt Masterclass' waarin je leert om op ergonomische wijze aan een quiltframe of in een quiltring te kunnen quilten. Ook leer je de techniek van het duimquilten en vertelt Alexia meer over de Amish en hun achtergrond.

 
  
De eerste van de 2 groepen was een erg internationale groep!
Nederland, Belgie, Frankrijk en Engeland waren vertegenwoordigd!


Aandachtig alle steekjes en uitleg van Alexia aan het volgen:

En aan het einde kon iedereen haar proef-lap trots laten zien!

Ook de 2e class bestond weer uit een gezellige groep vrouwen.
Quilt-'virgins' en doorgewinterde quiltsters, iedereen blijkt altijd enorm veel op te steken tijdens de cursussen van Alexia.


En wat gebeurde er na deze laatste week in mei...
Juist... de laatste verhuis dozen inpakken...


En klaar maken voor de GROTE oversteek van Zierikzee naar Kerkwerve.