vrijdag 1 juli 2016

De Sleutel!!! (DEEL 2)

DEEL 2 - update omtrent Winkel - Verhuis - en Verbouw

HOERA!

1 Juni 2016, op deze dag hebben we de sleutel gekregen van ons 'nieuwe' huis in Kerkwerve. Een dorpje 'net onder de rook' (4km) van Zierikzee.

Gelukkig ben ik dr ae afgelopen weken flink opgeschoten met het inpakken van spullen in de dozen, en staat er al heel veel klaar voor de grote verhuizing.

Dit zal ons nieuwe 'stekje' worden, aan de Ring van Kerkwerve, waar straks ook onze winkel naar toe zal verhuizen!
We hebben 'slechts' 1-1/2 week de tijd om de noodzakelijke ruimtes 'bewoonbaar' te maken.
Gelukkig springen de oma's ook bij, wat zouden we zonder hen moeten!
Ze springen bij met oppassen op de kleine en de vele poetsklusjes in huis.

Omdat Wouter start met het sauzen van de woonkamer (plafond en muren) moet ik nog even wachten alvorens ik de vloer kan gaan leggen.

En moet ik mezelf een paar dagen 'vermaken' met poetsen van de keuken (blegh, de vloer is flink vies) en schuren van diverse kozijnen en deuren (ook niet mijn hobby, maar ja... het moet).

Je ziet, eer van mijn werk... dat maakt het dan wel weer dankbaar werk ;o)

Gelukkig is er uitzicht op 'leuker' werk... zodra Wouter klaar is met de woonkamer mag ik mijn 'kunstjes' laten zien en kan ik eindelijk aan de slag om de nieuwe laminaat vloer te leggen in de woon- en eetkamer.
OFF WE GO!

Stiekem vind ik dit hartstikke leuk werk. Voor mij geen schuurpapier, verfkwasten en verfrollers... geef mij maar een werkbankje en een decoupeerzaag. Net patchwork, maar dan een beetje anders ;o)

Om het laminaat rond de open haard te leggen moest er eerst een mal gemaakt worden. Drie keer passen en meten met de mal en dat zou het toch echt moeten worden... nu dan maar de mal overbrengen op het laminaat. Dan sta je te stralen als het dan blijkt te kloppen en het vloertje er precies omheen komt te liggen...

Af en toe wat 'klus'-vitamientjes er in (lees: de roze koeken hadden gretig aftrek)...


En na anderhalve week flink zwoegen kon de eerste 'lading' dozen en spullen al opgehaald worden uit het oude huis.

Het resultaat mag er al zijn, nog ietwat kaal, maar de gordijnen zijn inmiddels besteld en moeten nog worden afgeleverd... maar zo krijgen we beetje bij beetje 'ons' huisje weer terug.


De 'grote' klus is alleen nog niet helemaal geklaard.
Helaas was er niet heel veel tijd tussen het oude en het nieuwe huis. De belangrijkste kamers (woon- + 2 slaapkamers) zijn 'klaar' (lees: schoon, plafonds- en muren gesaust, nieuwe vloer er in), de keuken, douche en toilet zijn geschrobd, gepoetst en schoon.
Nu is het tijd om even ons normale ritme in dit nieuwe huis te vinden en 'tussen de bedrijven door' de rest van de klussen te klaren.

Ik kan niet wachten tot mijn hobby kamer aan bod komt ;o)
Helaas moet ik hier nog even op wachten, daar het de laatste van de 4 slaapkamers zal zijn... inmiddels zijn we begonnen aan de 3e slaapkamer, dus het gaat gelukkig al opschieten.

Nieuwe Winkel

En er is meer leuks in het verschiet!
Inmiddels zijn de 'werkmannen' zoals Amy ze noemt, al begonnen met de verbouw van de schuur tot winkel. Voor ons een groot project... de halve tuin is al op de schop om werkruimte te kunnen creeëren...
Maar... daarover later meer in 
de update DEEL 3 omtrent Winkel - Verhuis - en Verbouw