zondag 13 oktober 2013

Herfstgenoegen...

Ik vind de herfst altijd veelbelovend. Het straalt iets uit... stilte voor hetgeen komen gaat.

Net als afgelopen week, het weer is zacht en aangenaam. Toch merk je dat er andere tijden aan komen... de bladeren verkleuren en overal zie je een pracht aan kleuren.

De overvloed aan nootjes en vruchten die aan de bomen zitten geven mij altijd een blij gevoel. Als kind had ik dat al... elk jaar maakte ik steevast een herfsttafel. Dan kwam ik uit school en fietste ik even een omweg door het park heen, op weg naar de kastanje boom. Ja, ik wist ze wel te staan hoor, helaas andere kinderen ook en moest ik altijd goed zoeken naar nieuwe kastanjes. Hetzelfde met eikeltjes...Vorige week waren we even naar het bos en kon het dan ook niet laten die mooie glimmende frisgroene exemplaren op de grond te laten liggen...


In het bos wat anders altijd vol stond met vliegenzwammen (je weet wel, die rood met witte stippen), waren nu nog nergens te bekennen. Wel veel boleten en andere zwammen gezien. Blijft altijd mooi.


Zie je deze? Manlief zag 'm zitten... een grote bruine sprinkhaan... brrr...


En omdat ik ze niet heb gezien heb ik zelf mijn vliegenzwam maar afgemaakt.
Het is het voorbeeld voor de Apliquick workshop en ben erg blij met het resultaat! Na de herfst mag ie mee naar huis hoor om van te genieten!