zondag 13 oktober 2013

Herfstgenoegen...

Ik vind de herfst altijd veelbelovend. Het straalt iets uit... stilte voor hetgeen komen gaat.

Net als afgelopen week, het weer is zacht en aangenaam. Toch merk je dat er andere tijden aan komen... de bladeren verkleuren en overal zie je een pracht aan kleuren.

De overvloed aan nootjes en vruchten die aan de bomen zitten geven mij altijd een blij gevoel. Als kind had ik dat al... elk jaar maakte ik steevast een herfsttafel. Dan kwam ik uit school en fietste ik even een omweg door het park heen, op weg naar de kastanje boom. Ja, ik wist ze wel te staan hoor, helaas andere kinderen ook en moest ik altijd goed zoeken naar nieuwe kastanjes. Hetzelfde met eikeltjes...Vorige week waren we even naar het bos en kon het dan ook niet laten die mooie glimmende frisgroene exemplaren op de grond te laten liggen...


In het bos wat anders altijd vol stond met vliegenzwammen (je weet wel, die rood met witte stippen), waren nu nog nergens te bekennen. Wel veel boleten en andere zwammen gezien. Blijft altijd mooi.


Zie je deze? Manlief zag 'm zitten... een grote bruine sprinkhaan... brrr...


En omdat ik ze niet heb gezien heb ik zelf mijn vliegenzwam maar afgemaakt.
Het is het voorbeeld voor de Apliquick workshop en ben erg blij met het resultaat! Na de herfst mag ie mee naar huis hoor om van te genieten!


3 opmerkingen:

feltfree på Åsly zei

Ja de herfst is een kleurrijk seizoen. Een kleurenpracht en elke dag zie je de veranderingen.
Fijne zondag Frederika

Heleni zei

Eerlijk gezegd ben ik niet zo dol op de herfst. Mist, regen en somberte hou ik niet zo van. Maar wel.....van de kleuren en vooral als de zon schijnt. Dat zie je op jouw foto's zo mooi. Alles is zo kleurrijk, als de zon er maar is. Prachtige foto's Marcha. Het stoffenpaddestoeltje is ook enig hè.

Klara's Quilthoekje zei

Ik hou van de herfst, heerlijk al die pracht die de natuur te bieden heeft! En vooral het knusse. Vandaag ook heerlijk zitten uittekenen op de stof, uitknippen en snijden en daarna patchen, met op de achtergrond dat heerlijke getik van de regen tegen de ramen. Je quiltje met de vliegenzwam is erg leuk geworden!