woensdag 23 oktober 2013

Waar moet ik beginnen?

Waar moet ik beginnen? Zoveel leuke foto's om met jullie te delen! Ik start 'gewoon' even bij een van de foto's van de tentoonstelling. Er hing genoeg moois op de OEQC tentoonstelling. Helaas moet ik mij verschuldigen dat ik niet van alle quilts de maakster heb genoteerd, het staat in de catalogus, helaas nu niet binnen handbereik. 

Een paar van de quilts die ik wel-heel-erg-mooi vond!Van een afstandje zie je hier een schattig winterlandschap! Wacht nog maar even hoor met de kou, vind het nog wel heel erg lekker buiten ;o)


En de 'Berlinner' beer vond ik wel heel erg mooi, zeker uit de verte lijkt het net een foto!


Mooi kleurverloop in deze Wedding Ring...


En deze quilt van Joop Smits-Jansen viel mijn oog telkens weer op. Als ik zat te demonstreren hing deze links van mijn gezichtsveld... niet onplezierig! 
 


Jaaaa... en onze Jeannet! Wat een hoop leuke reacties kwamen er van de bezoekers over haar collectie quilts! Voor iedereen die nog een aandenken wilde waren er deze dagen kaarten van haar werk te koop... door alle drukte zelf niet aan toegekomen, maar ga zeker nog een setje regelen, altijd leuk om zo'n mooie kaart te versturen!Niet dat ik van Art-Quilts hou, maar deze spraken mij dan wel weer aan, vooral degene rechtsonder. Het zou zo een olieverfschilderij kunnen zijn!


Nog wat van Joop Smits, wat een klus deze applicatie quilt!


Nog een gastcollectie met veel applicatiewerk was van de italiaanse Rita Frizzera.
Superleuk haar en haar vriendin te ontmoeten. Zij vertelde dat haar werk vorig jaar in Saint Marie aux Mines werd tentoongesteld.Prachtig werk, petje af. Onlangs is haar 1e boek uitgekomen. Helaas (nog) niet in Nederland verkrijgbaar.


Jaaa.... en bij onze stand ook veel moois te zien hoor! Wat een overweldigende reacties hebben we gekregen op de Hampton Ridge quilt!

En wat leuk zoveel mensen te zien en te spreken. Ik moet zeggen dat ik dat wel één van de leukste dingen vind van de beurzen hoor, om jullie allemaal te ontmoeten en een praatje mee te hebben!

Tijdens de beurs hadden we de presentatie van Jeanneke's nieuwe quiltjes Fleur en Fleurtje


Maar er is meer nieuws onder de zon! Jeanneke heeft niet stil gezeten. Zo was ook haar nieuwste quilt 'Stella' te zien op de beurs. Prachtig met de stoffen van Judie Rothermel uit de serie 25th Anniversary. Vanaf einde van de week is dit patroon verkrijgbaar via onze site. De overige patronen zijn inmiddels al bijgewerkt op de patronenpagina.

Zaterdag kwam Jeanneke bij ons aan de kraam demonstreren.
Wat een gezellige dag was dit, veel leuke reacties ook van bezoekers op haar aanwezigheid.
 

Naast de bekende huisjes liet zij ook haar nieuwste ontwerp 'Flow' zien, een primeur!
Het is een mal, waarmee je zowel de snij/knip-lijn kunt tekenen als de naailijn.
Het patroon lijkt op een 'Applecore' maar is het niet, het heeft namelijk 3 zijden.
Met deze mal kun je naar hartelust zoveel onderdeeltjes maken als je zelf wilt...


Hier al een stuk van Jeanneke's quilt met de mal 'Flow'.
Is het geen dotje!? De malletjes vlogen die dag als zoete broodjes over de toonbank mag ik wel zeggen... Voor de belangstellenden: er zijn alweer nieuwe in de maak... tja, ik denk dat ik hier ook wel wat stofjes mee ga knippen!

Moe maar voldaan van alle beursdagen keerden we weer huiswaarts...
En uiteraard mijn moedertje bedankt voor alle steun en toeverlaat deze beursdagen, van mij krijg je een dikke kus... (maar die heb je van mij in het echt al gekregen he
;o)