zaterdag 4 januari 2014

Prairie Women Bee - 2e bijeenkomst

Tijd vliegt, voor je het weet is het alweer januari!
Aan iedereen wens ik uiteraard de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar, dat het maar heel veel moois en goeds mag brengen! 

Al een poosje staan deze foto's in de wacht om aan jullie te laten zien. De foto's zijn van de 2e Prairie Women Sewing Circle bee, ik durf bijna niet te zeggen hoe lang geleden (stt.... eind november!). Toch is er heel wat leuks te laten zien, beter laat dan helemaal niet, toch!?

Om in de voetsporen van de Prairie Women te stappen, gaan we met de club terug naar de periode 1840 - 1900. Als je van de middelen en denkwijzen uitgaat die toentertijd heersten merk je al gauw dat de vrouwen het niet makkelijk hadden. Een 'gewone' vrouw moest eigenlijk al haar huishoudelijke items zelf maken, de quilts waren daar onderdeel van.

Om het nog 'echter' te maken heb ik tijdens de bee één van mijn privé quilts laten zien, deze komt uit de periode 1860. Het is een quilt met 1 soort blok, maar de blokken zelf bestaan

OF uit 1 en dezelfde soort stof....

OF uit 2 verschillende stofjes...


OF uit allemaal verschillende soorten stof...

De vrouwen moesten het maar doen met wat zij hadden, een leuk uitgangspunt voor de quilts die wij heden ten dage maken. De mentaliteit tegenwoordig is toch merendeel dat alles helemaal op elkaar moet zijn afgestemd. Tijdens de PWSC krijg je daarom patronen en altijd een leuke les over 'Make-Do' (het doen met wat je hebt). Zo worden wij getriggerd om even 'outside the box' te denken wat betreft het stofgebruik in de blokken wat soms voor hele verrassende resultaten leidt!
 
Hieronder het quiltje van Janet, zij heeft ook Make Do toegepast, je ziet het niet direct, en dat is het leuke, dat als je langer gaat kijken, je deze kleine elementjes gaat ontdekken!
 

 Ook Astrid heeft Make Do toegepast! Goed hoor!


Anneke heeft in de blokken zelf geen Make Do toegepast, maar gewoon lekker alle sterretjes anders gemaakt! Ook een superleuk resultaat!

Ook Els heeft is de uitdaging aangegaan, hier zie je iets beter de verschillen tussen de 2 stofjes van de sterren.


En zo is het superleuk te zien wat voor draai iedereen er aan heeft gegeven.
Margreet heeft ook schattige stofjes gebruikt!
 


Hieronder een inzending via de mail van Marja Veldthuis-Kluyt, haar poppenwagenquiltje (welke zij 'Bonanza' heeft genoemd) ziet er prachtig antiek uit. Zij schreef in de mail aan mij:

"Vanmiddag mijn eerste make-do quiltje afgemaakt.

Ik vond het erg leuk om te doen en het is met recht een make-do quiltje geworden, want halverwege bleek zowel de achtergrondstof als de make-do stof op te zijn. Dat is de reden dat de randen wat kleiner zijn geworden en dat er twee make-do stofjes in zitten."Zo zie je maar dat de spirit van de Prairie Women echt doorleeft in de quiltjes.

Na de Show & Tell zijn we verder gegaan met het maken van de Yo-Yo's voor het mysterie projectje tijdens de 6e bijeenkomst (/ zending).


Een aantal van de dames op de bee zijn al zover dat ze zelfs al meer Yo-Yo's hebben gemaakt dan dat ze nodig gaan hebben! YOU GO GIRLS!
 

Al met al weer een gezellige bijeenkomst. De pakketten via post voor de 3e zending gaan volgende week de deur uit! Mochten er deelnemers zijn die via post meedoen en de 2e quilt met de Log Cabin's reeds klaar hebben; schroom niet een leuke foto in te sturen! 

Bedankt voor het langskomen, fijn weekend en veel Patch Plezier!
Marcha