zaterdag 19 september 2015

Dear Jane update

'Vrienden' via facebook hebben het al enige tijd kunnen volgen... ook in ben gezwicht voor Dear Jane. Tijd voor een update op mijn blog.

Enige tijd geleden was ik aan het brainstormen voor het cursusprogramma voor het najaar. In mijn achterhoofd spookte er een aantal vragen van cursisten door mijn hoofd... een aantal wilden een goed vervolg op de basiscursus... een dame wilde graag help met haar Dear Jane... Ah, een mooie ingang om een leuke vervolgcursus omheen te bouwen. Cursusplan uitgewerkt en zo ontstond het idee voor een cursus 'Samplertechnieken' met als basis 'Dear Jane'!

Tja, dan moet je natuurlijk wel een gedegen cursusvoorbeeld hebben. De technieken beheers ik uiteraard wel, maar aan een Dear Jane was ik nog nooit toegekomen. Al deed de quilt mijn hart altijd wel sneller doen kloppen.

Een mooie 'smoes' dus om van start te gaan met de blokken.
Maar, met welke kleuren ga ik aan de slag? De hele lapjes voorraad kwam weer door mijn handen heen. "Laat ik nu eens iets anders dan anders doen qua kleuren" dacht ik bij mijzelf... ik heb uiteindelijk een palet gekozen van Roze, Roest / Oranje, Bordeaux / Rood en af en toe wat geks tussendoor. Zowiezo moeten het Reproductiestofjes (Civil War) stofjes zijn.

Maar dat 'anders-dan-anders' wat ik zo graag wou, is het dus niet geworden. Ik pak ALTIJD naar deze kleurencombi. Nou ja, als ik er maar blij van word.

Maar goed... hoe zal ik de Dear Jane opbouwen. Voor het midden blokje G7 koos ik toch een leuke groene kleur, net zoals in het origineel.


Toen moest ik nadenken over de 4 sterren die eromheen komen, F7, G6, G8 en H7. In het origineel zijn deze geel. Nou ja, dan ga ik dat ook maar doen, en na dit rijtje kies ik mijn eigen kleurencombi... Geel past natuurlijk wel bij de kleurtjes die ik al had uitgekozen...
Maar na het maken van blokje F7 (hieronder) wist ik dat ik deze niet zou gaan gebruiken... Mij te geel.


De 4 eerder genoemde sterren krijgen van mij een mooie warm rode en warm roze kleur...
Beginnende met G6, dé uitdaging van heel de quilt volgens mij...  Zou het mij lukken?


Ah, gelukkig wel, hij is prachtig geworden, al zeg ik zelf!


Tijd voor de volgende uitdagingen, langzaam aan groeien de blokjes.

De eerste 6 zijn klaar, tijdens de vrijdagochtend bee (gisteren) begonnen met in elkaar naaien. Ik vind het wel prettig telkens de sashings onder en links er al aan te naaien zodat ik de blokken makkelijk aan elkaar kan zetten.


En hier de foto na hard door gewerkt te hebben gisteravond...
 

Nu aan de slag met de blokjes voor de 3e rij vanuit het midden... Gisteravond de voorbereidingen gedaan met het optekenen van de patronen. Vanavond kan ik dan weer lekker aan de slag!

Ik ben blij dat ik ben gestart. Het is zo'n enorm leuke uitdaging. Telkens een ander blokje en een nieuw stofje waar we mee aan de slag mogen gaan. En als dat dan nog eens al mijn favoriete stofjes zijn, dan is het helemaal een feestje!

Hmm... kan niet wachten tot vanavond!