maandag 14 september 2015

Het was weer een inspirerende ....

Het was weer een inspirerende zaterdag!
Afgelopen zaterdag stonden er 2 workshops met Willyne Hammerstein gepland.
Willyne Hammerstein is bekend van haar boeken 'Millefiori Quilts' en 'Millefiori Quilts 2', uitgegeven door Quiltmania en inmiddels druk aan het voorbereiden voor een 3e boek.


Willyne bracht een grote tas mee vol met quilts. Helaas was haar werkelijke 'les' quilt nog steeds niet terecht en waarschijnlijk tijdens een vorige cursus elders gestolen.
Het is toch niet voor te stellen dat iemand het durft zich een quilt van iemand anders toe te eigenen!Afin... wie weet komt ie ooit nog eens boven water, ik wens het je van harte Willyne.
Gelukkig had ze genoeg ander moois bij om te laten zien en die heel goed als les voorbeeld dienst deden!


 Willyne legde aan de hand van haar quilts haarfijn uit waar het tijdens deze workshop om draaide: 'anders kijken naar stof'. De fussy cutting techniek kennen we, Willyne daagde de deelnemers uit om met een hernieuwde blik de nieuwe uitdaging aan te gaan...

 En daar gaan ze, vol met inspiratie, nu zelf aan de slag.

Waar nodig kwam Willyne een handje helpen...


Knippen doen we tegenwoordig niet meer op tafel, maar lekker in de lucht, gaat vast veel beter ;o)
(grapje Hubertine)


'Anders kijken naar stof', leuk om met Willyne even te sparren over het resultaat...

 ... en het resultaat mag er wezen, al snel kwamen de eerste sterretjes met dit kaleidoscoop effect 'heet van de naald' op tafel...

Ik zeg: lekker bezig...


Weer een paar sterren klaar. Het leuke is dat iedereen dezelfde lapjes stof kreeg, maar dat er toch, zo'n diversiteit ontstaat.Tja, helaas kon ik tijdens de workshop zelf niet meedoen, maar heb uiteraard lekker mee kunnen luisteren en genieten en ben geïnspireerd geraakt. Thuis lekker aan de slag gegaan met dit als resultaat van een avondje doorwerken:


En nee hoor, geen nieuw project, zomaar een klein voorbeeldje, zal nog een paar sterretjes toevoegen en dan kan het mooi in de winkel aan het waslijntje!

Dank je Willyne voor je komst, vond het erg leuk je te ontmoeten. En dan je wel aan alle deelnemers voor jullie komst en gezellige dag die het door jullie allemaal is geworden!