zondag 12 september 2010

Naaldenboekje • Paper Piecing

Uit de oude doos bij mijn moeder heb ik een leuk pakketje gevist. Nog nooit gemaakt door haar, maar komt dus nu goed van pas om een paar technieken mee te oefenen. Het is een pakketje van de Quiltnaald uit Brielle. Vroeger, als klein meisje ging ik vaak met haar mee als zij hier naar toe ging. Heerlijk tussen al die geuren van stofjes en honderden prachtige dessins! Een prachtige inspirerende winkel, maar helaas is deze er niet meer.
Hierna is er wel een nieuwe quiltwinkel in Brielle gestart, binnenkort ga ik maar eens plannen om hier naar toe te gaan.


Het is alweer zo lang geleden dat ik iets met het paperpiecing gedaan heb, dat ik voor ik aan het naaldenboekje begon, eerst even een 'oefenlapje' moest maken van mezelf. De grote doos met 1001-stofrestjes en wat voorgedrukte papiertjes kreeg ik van mijn moeder mee. Als resultaat heb ik een kerstboompje gemaakt. Omdat het toch niet tegenviel en ik direct even 'verder wilde oefenen', heb ik er een randje omheen gezet en een biesje. Ik ben blij dat ik dit eerst op zo'n oefenlapje heb gedaan, dat biesje had ik op 5cm gesneden, maar bleek dus net te krap te zijn. Ohoh.... dat weten we voor de volgende keer dan maar weer dat ik 'm op 6cm ga snijnden! Nu kwam ik in de knoei met de hoekjes, die dus aan de achterkant te krap zijn. Niet erg netjes, maar afin, daarvoor is het een oefenlapje. En heb er weer een hoop van geleerd.


Hierna kon ik dus verder aan de slag met mijn naaldenboekje. Het zijn 4 logcabin's die allen een kwart slag zijn gedraaid. Stof is van Hoffman en er staan piepkleine eikenblaadjes en eikeltjes op de bruine stof. Heel gezellig en toepasselijk voor deze tijd van het jaar. 

Dit is het resultaat zo als het geworden is:

 

Maar ik kan jullie vertellen dat ik de smaak te pakken heb gekregen! Andere projectjes staan al op stapel, heb genoeg ideeën om te gaan maken. Eerst maar met wat kleine dingetjes en basis dingen beginnen!

Bedankt voor het langskomen! Groetjes van