maandag 22 augustus 2011

Schaartje van Yoko

Och wat een druk weekend is het geweest, maar... wel een erg leuk weekend! En alles op het gebied van Patchwork & Quilten. Allereerst hadden we zaterdag natuurlijk de Vlasdag in Dreischor en aansluitend gisteren, zondag, het bezoek aan de groothandel waar o.a. workshops van Yoko Saito werden georganiseerd.

Verslag van de Vlasdag zal ik later deze week op mijn blog zetten, het was gelukkig erg goed weer en een erg gezellige dag.

Maar ik denk dat menigeen meer zitten te wachten op het verslag van Yoko Saito!
Het was ontzettend warm weer gisteren, rond de 29 graden gaf de temperatuur meter van de auto aan. Om 14.00u was het dan zover. We zaten met zo'n 20 dames (én meneer, jaja, erg leuk) in een erg warme ruimte te luisteren naar de japanse uitleg van Yoko (gelukkig had zij een tolk meegenomen, wie weet wat we anders hadden gemaakt!). Ze heeft heel netjes in rap temp veel van haar technieken gedemonstreerd.


Van het appliceren van haar minitueuze onderdeeltjes, quilttechnieken tot borduurtechnieken. Het was een leerzame demonstratie. Hierna mochten we zelf aan de gang met een patroontje wat ze voor deze dag beschikbaar had gesteld. Helaas was het erg kort tijd, ongeveer anderhalf uur voor de gehele workshop incl. demonstratie van ruim een half uur. Na afloop had ik nog een vraagje en ze schroomde niet om mij daar even bij te helpen:En uiteindelijk, .... is er al wat resultaat!
Zie hier het schaartje. Ontwerp van Yoko Saito, door mij gemaakt (met zweet op mijn voorhoofd):
En dan te bedenken dat dit eigenlijk het eerste is wat ik ooit appliceer.... maar zeker niet het laatste, want ik vind het erg leuk om te doen!

Verder hebben we nog een aantal van Yoko's Quilts mogen bewonderen die zij mee had genomen. Wat mooi wat mooi, en alles zo klein en precies en ook de stoffen zo goed op elkaar afgestemd! Ware kunstwerken om te zien. Hier een kleine selectie met close-up's:

Geniet al vast van deze foto's. Zodra ik wat meer tijd heb beloof ik de overige foto's van het werk van Yoko Saito te laten zien die zij mee genomen had.

Bedankt voor het kijken! Groetjes van Marcha

9 opmerkingen:

jolanda zei

Dat was inderdaad niet zoveel tijd dan. Maar je schaartje ziet er heel leuk uit!
Leuk werk dat appliceren hé? ;-)

Ageeth Dorsman zei

Al was het wel erg kort, het is zo te
zien wel heel inspirerend geweest!
Ik ben in ieder geval jaloers. Een
applicatie-addict als ik had daar
maar wat graag bij geweest! Ik kijk al
uit naar de overige foto's, want wat
maakt zij toch prachtig werk...
Groetjes van Ageeth

AnitaS zei

Misschien kort maaar wel heel inspirerend denk ik. Wat maakt ze mooie dingen.

Patch Temptation zei

Glad you enjoy the day with Yoko. It is a great teacher.
Your scissors are very well applliquet, congratulations!
Greetings from the Costa Brava, Girona.

katrien zei

Prachtige quilts maakt ze hé,zag ze eens op een tentoonstelling.

Nanske zei

Ja,Marcha...

Hoe meer je leert en kunt hoe meer je wil maken en creeren,he...
Je schaartje ziet er héél mooi uit!!!
Smaakt naar nog,he?
Toch fijn als je zo'n mensen kunt ontmoeten!!!
Succes verder met je appliceren...groetjes.

Annemarie zei

Zo te lezen was de workshop van Yoko te kort maar wel een succes. Je schaartje ziet er al echt mooi uit! En nu heel veel oefenen met appliceren! Ben benieuwd naar de andere foto's. Groetjes, Annemarie

Diana zei

Appliqueren is leuker dan je op het eerste gezicht denkt, dat ben ik met je eens!
Veel plezier met deze nieuw verworven techniek.
Diana

Daniëlle zei

Maar dat schaartje ziet er super uit hoor!!! Ga zo door!! Prachtig werk heeft ze gemaakt he?! Altijd genieten! Het stukje in de krant is gaaf!! Mooie dag verder, liefs, Daniëlle