maandag 22 augustus 2011

Schaartje van Yoko

Och wat een druk weekend is het geweest, maar... wel een erg leuk weekend! En alles op het gebied van Patchwork & Quilten. Allereerst hadden we zaterdag natuurlijk de Vlasdag in Dreischor en aansluitend gisteren, zondag, het bezoek aan de groothandel waar o.a. workshops van Yoko Saito werden georganiseerd.

Verslag van de Vlasdag zal ik later deze week op mijn blog zetten, het was gelukkig erg goed weer en een erg gezellige dag.

Maar ik denk dat menigeen meer zitten te wachten op het verslag van Yoko Saito!
Het was ontzettend warm weer gisteren, rond de 29 graden gaf de temperatuur meter van de auto aan. Om 14.00u was het dan zover. We zaten met zo'n 20 dames (én meneer, jaja, erg leuk) in een erg warme ruimte te luisteren naar de japanse uitleg van Yoko (gelukkig had zij een tolk meegenomen, wie weet wat we anders hadden gemaakt!). Ze heeft heel netjes in rap temp veel van haar technieken gedemonstreerd.


Van het appliceren van haar minitueuze onderdeeltjes, quilttechnieken tot borduurtechnieken. Het was een leerzame demonstratie. Hierna mochten we zelf aan de gang met een patroontje wat ze voor deze dag beschikbaar had gesteld. Helaas was het erg kort tijd, ongeveer anderhalf uur voor de gehele workshop incl. demonstratie van ruim een half uur. Na afloop had ik nog een vraagje en ze schroomde niet om mij daar even bij te helpen:En uiteindelijk, .... is er al wat resultaat!
Zie hier het schaartje. Ontwerp van Yoko Saito, door mij gemaakt (met zweet op mijn voorhoofd):
En dan te bedenken dat dit eigenlijk het eerste is wat ik ooit appliceer.... maar zeker niet het laatste, want ik vind het erg leuk om te doen!

Verder hebben we nog een aantal van Yoko's Quilts mogen bewonderen die zij mee had genomen. Wat mooi wat mooi, en alles zo klein en precies en ook de stoffen zo goed op elkaar afgestemd! Ware kunstwerken om te zien. Hier een kleine selectie met close-up's:

Geniet al vast van deze foto's. Zodra ik wat meer tijd heb beloof ik de overige foto's van het werk van Yoko Saito te laten zien die zij mee genomen had.

Bedankt voor het kijken! Groetjes van Marcha