vrijdag 26 augustus 2011

In de krant...

Marcha Osephius: ,,Het liefste was ik meteen een echte winkel gestart”.
Quilten ook leuk voor jongeren
• Zierikzeese Osephius start webwinkel

ZIERIKZEE Met haar opleiding had ze
aan de slag gekund als edelsmid. Maar het is anders gelopen voor de dertigjarige Marcha Osephius uit Zierikzee. Het quilten en patchwork zijn haar passie geworden. Zo zeer zelfs dat ze haar eigen webwinkel is begonnen en haar gezicht nu ook laat zien op verschillende markten op het eiland.

Tijdens de Burghsedag trad ze voor het
eerst naar buiten. ,,Dat is best spannend, je weet niet hoe mensen reageren”, legt ze uit. Maar dat is haar prima bevallen. Marcha is met haar webwinkel nu ondernemer, maar meer nog ziet ze het als haar opdracht om jongere dames aan het quilten te krijgen.
Quilten, ooit uit armoede ontstaan waarbij
lapjes aan elkaar werden genaaid voor een deken, heeft een wat stoffi g imago. Oudere dames die bij elkaar komen of alleen ieder vrij uurtje in het quilten steken. Maar Marcha zelf is van een jongere generatie en geniet er minstens zo veel van. Dat kan ook omdat quiltstoffen steeds eigentijdser worden en quilts niet langer alleen als deken worden gezien, maar ook terugkeren in het interieur als ‘kleine schilderijtjes’ of zelfs als tassen. Dat maakt het volgens haar dus interessanter voor de jongere generatie.
,,Het liefste was ik meteen een echte
winkel gestart. Pandje zoeken en aan de slag. Maar dat is te kostbaar. Nu doe ik het met een webwinkel en merk dat de mensen het leuk vinden.” Via de website biedt ze inmiddels ook cursussen aan. ,,Dat vind ik ook zo leuk om te doen.
De appel valt niet ver van de boom. Marcha’s moeder is ook erg creatief en nam dochterlief al op jonge leeftijd mee naar beurzen. En met hetzelfde enthousiasme als haar moeder wil ze nu ook anderen winnen voor haar passie. Wie belangstelling heeft, kan bellen (06-41245006) of een bezoekje aan de website brengen: www.dequiltster.nl. •


Gepubliceerd 26-08-2011 in de Wereld Regio, Schouwen-Duiveland