vrijdag 26 augustus 2011

In de krant...

Marcha Osephius: ,,Het liefste was ik meteen een echte winkel gestart”.
Quilten ook leuk voor jongeren
• Zierikzeese Osephius start webwinkel

ZIERIKZEE Met haar opleiding had ze
aan de slag gekund als edelsmid. Maar het is anders gelopen voor de dertigjarige Marcha Osephius uit Zierikzee. Het quilten en patchwork zijn haar passie geworden. Zo zeer zelfs dat ze haar eigen webwinkel is begonnen en haar gezicht nu ook laat zien op verschillende markten op het eiland.

Tijdens de Burghsedag trad ze voor het
eerst naar buiten. ,,Dat is best spannend, je weet niet hoe mensen reageren”, legt ze uit. Maar dat is haar prima bevallen. Marcha is met haar webwinkel nu ondernemer, maar meer nog ziet ze het als haar opdracht om jongere dames aan het quilten te krijgen.
Quilten, ooit uit armoede ontstaan waarbij
lapjes aan elkaar werden genaaid voor een deken, heeft een wat stoffi g imago. Oudere dames die bij elkaar komen of alleen ieder vrij uurtje in het quilten steken. Maar Marcha zelf is van een jongere generatie en geniet er minstens zo veel van. Dat kan ook omdat quiltstoffen steeds eigentijdser worden en quilts niet langer alleen als deken worden gezien, maar ook terugkeren in het interieur als ‘kleine schilderijtjes’ of zelfs als tassen. Dat maakt het volgens haar dus interessanter voor de jongere generatie.
,,Het liefste was ik meteen een echte
winkel gestart. Pandje zoeken en aan de slag. Maar dat is te kostbaar. Nu doe ik het met een webwinkel en merk dat de mensen het leuk vinden.” Via de website biedt ze inmiddels ook cursussen aan. ,,Dat vind ik ook zo leuk om te doen.
De appel valt niet ver van de boom. Marcha’s moeder is ook erg creatief en nam dochterlief al op jonge leeftijd mee naar beurzen. En met hetzelfde enthousiasme als haar moeder wil ze nu ook anderen winnen voor haar passie. Wie belangstelling heeft, kan bellen (06-41245006) of een bezoekje aan de website brengen: www.dequiltster.nl. •


Gepubliceerd 26-08-2011 in de Wereld Regio, Schouwen-Duiveland

9 opmerkingen:

Babs zei

proficiat meid

AnitaS zei

Wat is er nu leuker dan je droom waar maken. En dat winkeltje komt er ook nog wel hoor.

Else zei

WAUW! Goed gedaan meis, fijn weekend, knuffel Else

Tineke zei

Wat goed van je om deze stap te zetten ..
Geweldig en ik wens je dan ook heel veel Succes meis:)
en ik kom eens kijken in je webwinkel

Annemarie zei

Gefeliciteerd met het positieve artikel! Hiermee worden nieuwe quilters vast nieuwsgierig en enthousiast gemaakt. Je kast is al aardig gevuld zie ik! Groetjes, Annemarie

KnutselMar zei

heb het gelezen in de krant. Leuk stukje en wat een mooie site en blog heb je!

Wellicht bestel ik nog wel eens wat bij je ;)

groetjes,

jolanda zei

Je wordt al een hele beroemdheid!!! Leuk stukje hoor... gefeliciteerd!

conny's quilts zei

Geweldig, wat een leuk stukje joh! Wat ben jij goed bezig zeg, om onze geweldige hobby ook bij jonge mensen onder de aandacht te brengen!

anita zei

Bedankt voor je lieve reactie op mijn blog, ik sta echt te popelen hoor!
Mijn geduld wordt namelijk toch al op de proef gesteld,wacht al een week op een pakket uit Duitsland,hopelijk vandaag.

Lieve groet Anita