zondag 13 november 2011

Kerst Verrassings Workshop

Gisteren was het dan zover, we begonnen de dag met een heerlijk zonnetje. Rond 10 uur waren alle dames compleet om deel te nemen aan de Kerst Verrassings Workshop.
Voor iedereen was het een stil gehouden wat we deze dag zouden gaan maken. Bij kerst hoort nu eenmaal een beetje het verrassings element. En wat gingen we dus maken? Een gezellig kerst topje voor aan de muur voorzien van een kerstkrans, strik en sterren.


We begonnen met het aftekenen van het middenstuk. Erg belangrijk natuurlijk, deze moet wel recht zijn!


Ondertussen werden de onderdeeltjes voor de kerstkrans ook al geknipt en verwerkt. Dit ging gemakkelijk met de Engelse Paper Piece methode.


Natuurlijk kan je zo'n thema niet voorbij laten gaan en de cursus ruimte was omgetoverd in kerst sfeer. Aan de wanden hadden we gezellige quiltjes gehangen met het thema kerst, voornamelijk gemaakt door mijn moeder Francis.


Naast het quilten is mijn moeder ook errug goed in taarten bakken! Speciaal voor deze dag had ze een heerlijke cake met noten en Amarene kersen gebakken in een echte Zeeuwse Knop bakvorm.

Heerlijk smullen was dat weer. Al snel waren de kransen gemaakt en konden ze op het middenstuk worden geappliqueerd.De dames vorderden prima een enkeling kon zelfs al beginnen met het doorquilten van de top!Het was een geslaagde en zeer gezellige dag geworden, met aan het eind 5 mooie topjes voor de kerst!

7 opmerkingen:

AnitaS zei

Wat leuk zo'n gezelgie kerstworkshop. En dan ook nog zo'n lekkere taart. Mmmm.

foekie's fashion zei

Leuke workshop hoor met een leuk quiltje en een hoop lekkers. Groetjes van JOke

Roos zei

Wat een leuk kerstquiltje hebben jullie gemaakt.

anita zei

He lieverd, wat ziet het er gezellig uit he',ik heb een fotootje van jou op mijn blog geplaatst, moest gewoon de taart van Francis even showen!

Tot snel en een fijne week

Aniet

jolanda zei

Wat ziet dat er weer enorm gezellig uit!!! En die taart..... gewéldig!! Eigenlijk zonde om op te eten hé?
groetjes, Jolanda

Annemarie zei

Jullie hebben het heel gezellig gehad zo te zien en te lezen. En wat een prachtige resultaten al! Groetjes, Annemarie

Jasmijn zei

Dat ziet er heel gezellig uit hoor!! En ga je hier nu ook een pakketje van maken?? Dat zouden wij errug leuk vinden hihi.
groetjes maar weer