zondag 13 november 2011

Kerst Verrassings Workshop

Gisteren was het dan zover, we begonnen de dag met een heerlijk zonnetje. Rond 10 uur waren alle dames compleet om deel te nemen aan de Kerst Verrassings Workshop.
Voor iedereen was het een stil gehouden wat we deze dag zouden gaan maken. Bij kerst hoort nu eenmaal een beetje het verrassings element. En wat gingen we dus maken? Een gezellig kerst topje voor aan de muur voorzien van een kerstkrans, strik en sterren.


We begonnen met het aftekenen van het middenstuk. Erg belangrijk natuurlijk, deze moet wel recht zijn!


Ondertussen werden de onderdeeltjes voor de kerstkrans ook al geknipt en verwerkt. Dit ging gemakkelijk met de Engelse Paper Piece methode.


Natuurlijk kan je zo'n thema niet voorbij laten gaan en de cursus ruimte was omgetoverd in kerst sfeer. Aan de wanden hadden we gezellige quiltjes gehangen met het thema kerst, voornamelijk gemaakt door mijn moeder Francis.


Naast het quilten is mijn moeder ook errug goed in taarten bakken! Speciaal voor deze dag had ze een heerlijke cake met noten en Amarene kersen gebakken in een echte Zeeuwse Knop bakvorm.

Heerlijk smullen was dat weer. Al snel waren de kransen gemaakt en konden ze op het middenstuk worden geappliqueerd.De dames vorderden prima een enkeling kon zelfs al beginnen met het doorquilten van de top!Het was een geslaagde en zeer gezellige dag geworden, met aan het eind 5 mooie topjes voor de kerst!