woensdag 14 maart 2012

101 Souvenier winkeltjes, ...

... 2x 237 treden, 2500 standjes op de brocante markt, 1000 foto's, 24 metro stations, Eiffeltoren, Sacre Coeur... Kortom: PARIJS!

Afgelopen weekend ben ik samen met mijn moeder en 2 zussen 4 hele dagen ondergedompeld geweest in deze stad met vele gezichten. Vrijdag kwamen we aan en zijn we na het inchecken direct de stad in getrokken. Alles was perfect bereikbaar met de metro. Eerste halte was direct de Eiffeltoren, tja... zonder Eiffeltoren geen Parijs.
Gelukkig hadden we direct goed weer, lekker zonnetje, goede temperatuur. Lekker genieten op het water, we zijn direct maar in de rondvaart gestapt om alle bezienswaardigheden vanaf het water te kunnen bekijken.

Dag 2 zijn we gestart bij de grootste brocante markt van Parijs: Puces de Clignacourt. Wel 2500 mini-winkeltjes, verdeeld in tal van 'wijkjes'. We waren er al om 9uur, daar de markt om 7uur open zou gaan.... ahum... overal stonden weer andere tijden. De een had al wel zijn luikjes open, de ander nog niet.... maar om 10uur waren de meeste open.


Je kon hier werkelijk ALLES vinden.... helaas voor prijzen waarbij je je afvraagt hoe ze het durven vragen! Maar we hebben lekker gekeken.... op zijn Nederlands ;o)

In een textiel standje ook nog een 'quiltje' gespot... van Yoyo's gemaakt van feedsack stofjes:


Of deze helemaal origineel was weet ik niet, daar heb ik geen verstand van. De stofjes klopte wel allemaal. Helaas was het quiltje niet compleet, er miste heel wat Yoyo's. Prijs hiervoor was € 560,-.

Na de marktjes en heerlijke crèpes met banaan en nutella zijn we doorgewandeld naar de Sacre Coeur... het hele eind naar boven.... en weer naar beneden.

En zijn we na vele leuke straatjes geëindigd bij Galerie Lafayette met zijn prachtige koepel (en schoenenafdeling!)


Er was zoveel te zien, te beleven en fotograferen! Morgen deel 2!
Groetjes van Marcha