maandag 19 maart 2012

Morgen is een paar dagen later...

... Je merkt het wel: een blogdipje. Ik heb mij echt naar mijn blog moeten slepen! Al een paar dagen heb ik de voorjaarskriebels. Eerst op het werk waar we heel de winkel lekker hebben gerestyled. En thuis stond er ook nog een grote klus te wachten: de zolder. Dan kan alles nog zo netjes aan kant zijn in de rest van het huis... je weet dat er boven nog een giga rotzooi te wachten staat. Ondanks het mooie weer heb ik mij daar maar aan gezet. DH vroeg of het toch echt wel opgeruimd zou worden nadat het alleen nog maar een grotere bende werd en ik niet eens de zolder meer af kon door alles wat in mijn weg lag!

Afin, als je echt wilt opruimen moet het eerst een grotere rommel worden. Dat deed het en het is weer lekker aan kant. Alles uitgezocht (ja, zucht, dan kom je weer allerlei leuke spulletjes van vroeger tegen... hmm, nog even kijken wat er in dat papiertje gewikkeld zit) en alvast wat dozen gemaakt voor de rommelmarkt of marktplaats. Dat komt een volgende keer wel weer.

Ook beneden in de voorraadkast moest de frisse wind er even doorheen. Ook dat is lekker gebeurd, nu kan ik er weer even tegen aan. Het hoofd is weer leeg om weer lekker te kunnen patchen. Ook dat heb ik nu al een poosje niet gedaan. Geen tijd, op vakantie, noem maar op.

Eerst nog even een blogberichtje er uit over de laatste 2 dagen in Parijs. Het lijkt al weer zo lang geleden...

De 3e dag -zondag-  besloten we om naar Le Marais te gaan, een Joods wijkje in de buurt van Place des Vosges, het 'mooiste' plein van Parijs. In Bastille er uit en een lekker wandeltje naar het plein. Goed verborgen kwamen we bij het plein waar vroegen Markiezen en andere belangrijke personen hebben gewoond. Hmm.... het was omgetoverd tot een veredelde speeltuin waar met kale bomen en fonteinen zonder water niet veel 'moois' aan te beleven viel. Waarschijnlijk is het in de zomer wat mooier volgens de foto's op internet...

...Eigenlijk hadden we het plein snel gezien en waren we alweer op weg naar een uitgang, tot we onder de gallerij doorliepen en langs tal van galleries kwamen, en.... een theewinkel! Altijd even kijken bij andere theewinkeltjes, daar mijn zus er zelf ook eentje heeft. Maar dit was wel een hele speciale. De winkel van Dammann Frères heeft een historie die teruggaat naar 1692 toen zij alleenrecht kregen Koning Lodewijk de XIV om thee in Frankrijk te leveren.

Prachtige theewinkel en superkwaliteit losse thee.
Na veel oh en ah, en oh wat lekker zijn we doorgewandeld naar de winkeltjes in de wijk van Le Marais. Schattige kleine winkeltjes met veel hebbedingetjes, tassen, en lekkernijen.Dadels met marsepein...
En overal wel een salon de the waar je bij deze lekkernijen kon watertanden...Notre Dame
(De klokkenluider hebben we niet gezien hoor!)

En langs de Seine door naar het Louvre...

En waar de winkeltjes richting de Champs-Elysees weer begonnen kwamen we langs mijn favoriete snoepwinkel! Whaaaaa (zoals de Zalando Reclame!): La Cure Gourmande.Wat ik er zo speciaal aan vind? Wel, je waant je in de stijl van Sjakie en de Chocoladefabriek.

 
De blikjes van deze winkel zijn zoooo leuk om je patchwork werkjes in te bewaren, en zowiezo... ze zijn schattig. Je weet gewoon niet wat je moet nemen.
Dit keer heb ik een doosje met nougat meegenomen voor DH..... doosje is natuurlijk voor Moi!

Dag 4 begonnen we bij Arc de Triomph op de Champs-Elysees en hebben we deze leuke straat terug naar de Concorde gelopen. Heerlijk weer was het, we waande ons werkelijk al in de zomer!

En natuurlijk nog even binnen wippen bij Sephora...

... en even wegkwijlen bij de prachtige trap in de Swarovski store
(WOW! Wil ik ook wel in huis!)

En langzaam kwam het einde van deze 4 daagse trip in zicht....
Veel gelachten, genoten en veel gelopen.
Zo kunnen we er weer even een poosje tegen!

Bedankt voor het langskomen!

9 opmerkingen:

Roos zei

Een leuke vakantie en het huis aan kant....zo te zien kan er nu weer gepatched worden ;o)
Groetjes Roos

Tilly zei

Mooie foto's Mascha, dat is een leuke vakantie geweest. En alles thuis weer opgeruimd. Het voorjaar kan beginnen. groetjes Tilly

AnitaS zei

Leuke foto's weer. En je huis ook al aan het opruimen. Dan komt het voorjaar er toch echt aan.

Ans zei

Mooie foto's Mascha, en die dip is heel herkenbaar. En dan die rommel, wij hebben a.s. zaterdag rommelmarkt ten bate van de knutselclub voor kinderen, waar ik als vrijwilliger bij ben. Dus als je van je rommel af wil, het is in Pijnacker en je kan a.s. vrijdag de hele dag brengen. Alleen vrijdag ben ik er pas de tweede helft van de middag er, ik ga eerst naar de regiodag van het Quiltersgilde. Groetjes, Ans 0643222262

jolanda zei

Wat een mooie dingen laat je zien... ik zou gelijk zin krijgen om ook eens die kant op te gaan.
Een blogdip klinkt mij ook heel bekend in de oren hoor. ;-)
groetjes, Jolanda

Cybele's patch zei

Leuk verslag van je reis naar Parijs. De stad blijft je boeien.
Wat moet het een lekker gevoel zijn dat je met een opgeruimd huis de lente ingaat.

Vero zei

oooo Marcha,
wat een mooie foto's, je hebt waarschijnlijk genoten van je trip Paris :))
knuffs, vero

Els zei

Paris is en blijft een heerlijke stad, kom er alleen veel te weinig:)

Gert zei

Ik ben zelf nog nooit in Parijs geweest, maar het ziet er wel erg mooi uit. Leuk om je verslag te lezen en foto's te zien.