zondag 8 juli 2012

Gezellige maandagen...

De maandag ochtenden in Zierikzee zijn altijd erg gezellig. Twee keer per maand vind de Schouwse Blokken Club, ofwel SBC plaats. Zo af en toe schrijf ik een blogberichtje met de vorderingen.

Ook afgelopen maandag was het weer gezellig. Het zonnetje scheen braaf, maar toch namen we in de cursusruimte plaats. We hadden deze ochtend een wisseltruc: 1 dame van de andere groep, Ada; en we misten Hilda die volgende week gezellig een keertje mee gaat doen. Lieve en Henny waren van de partij, alsmede Nel die na een heftige operatie gelukkig weer in ons midden was.

Aah, gezellig! Daar komt de koffie met heerlijke zelfgemaakte appeltaart door Francis! Lapjes op tafel en starten maar!


Henny is goed op weg met haar blokken en ook Nel had een paar 'ouwetjes' gemaakt van de vorige bijeenkomsten om te laten zien.Vorige maand hadden we een wel heel uniek blok gemaakt voor deze Schouwse Blokken Quilt, en wel het meerminnen paar. De Zeeuwen onder ons weten dat meermannen en -vrouwen veelvuldig in Zeeuwse sagen voorkomen. Speciaal daarvoor had ik een vliesofix-applicatie blok ontworpen om in de SBQ te verwerken.


Met een festonsteek zijn alle randjes netjes afgewerkt en is het blok klaar om in de quilt verwerkt te worden. Lieve was ondertussen bezig om de laatste hand aan haar meerminnen blok te leggen.

 
Ondertussen vordert de originele quilt ook gestaag. Ik maak de blokken, moeder zet deze in de quilt. Zo hou ik weer wat tijd over voor andere projecten en veel 'achter-de-schermen' werk ;o)


Alle blokken hebben een speciale betekenis die iets met Schouwen-Duiveland te maken hebben. Elke nieuwe maand krijgen de deelnemers 2 nieuwe blokken met patroon en de achterliggende gedachte. Het is altijd erg leuk en stimulerend om de verraste geluidjes te horen als de nieuwe blokken gepresenteerd worden!

Inmiddels is er door vraag uit het land ook een Schouwse Blokken Club ontstaan die via de post verzonden wordt. Elke maand ontvang je de 2 blokken, met in de eerste maand van je deelname de uitleg en voorbeeld hoe de quilt in zijn geheel word. De blokken worden vooraf niet kenbaar gemaakt, dat is iedere maand weer spannend! De informatie hierover staat vermeld op dequiltster.


UPDATE - VIRUS - DE QUILT STER
Het kan zijn dat u van google een waarschuwingspagina te zien krijgt als u naar www.dequiltster.nl wilt surfen. De laatste dagen is er hard gewerkt om de server waarop mijn webshop wordt gehost, virus vrij te maken. Erg vervelend allemaal, maar lichtpuntje is dat de grootste bedreigingen verwijderd zijn. U kunt weer zonder problemen naar de shop.