zondag 16 september 2012

Quilts, quilts en nog eens quilts...

... heb ik de afgelopen 8 dagen voorbij zien komen! Het begon met de busreis naar de Algemene tentoonstelling van het Quiltersgilde in Deventer! En we eindigde op een camping in St Marie aux Mines, Frankrijk waar een waar Quilt-Walhalla aan de gang was!

Afin, we beginnen bij het begin.... Deventer, zaterdag 8 september 2012.
08.00u vertrok de bus vanaf Zierikzee met zo'n 40 enthousiaste quiltdames. Een ritje van zo'n 2,5u bracht ons bij de tentoonstelling. Voor we daar aankwamen moesten we even de beentjes strekken en zo liepen we door de straten van deze oude stad. Wat een ontzettend verrassende stad is het, met prachtige oude historie!
Achter de kerk zat een ontzettend schattig huisje met brocante. Je waant je zo in de tijd van Anton Pieck!

Maar we kwamen voor de tentoonstelling...
Wat een werk! Kijk naar de verhoudingen van de kleine stukjes! Wat een ontzettend mooie quilt. Door de randstof leek het net een lijst waarin deze quilt hangt!


Wat ontzettend leuke en inspirerende quilts hebben we gezien. Van alles wat: modern, traditioneel, met kruissteekjes, met stitchery en gehaakte kleedjes.
Te veel om in foto's te vangen, maar toch een kleine impressie.

Ook in St Marie aux Mines was er genoeg (wat zeg ik.... 22 tentoonstellingen!!!!) te zien.
Maar hier later in de week meer over, nu even bijkomen van al het moois!
Fijne zondag!


 

4 opmerkingen:

Phyllis zei

Wat een mooie quilts, zeg. Dank voor het plaatsen van het bericht en de foto's. Kon er zelf niet naartoe, dus heel leuk om er toch wat van te kunnen zien. Kijk uit naar de blogposts over Frankrijk!

AnitaS zei

Wat een mooie quilts hingen er. Zo gevarieerd.

Terray zei

Ja ik heb ook genoten van al het moois dat in Deventer hing....eigenlijk een "thuiswedstrijd" voor mij. (geboren en opgegroeid tot mijn 17e in Deventer)

Groetjes
Tertia

Debbie Spoelstra zei

Mooie quilts zeg!! Toch leuk om zo te zien, in het echt waarschijnlijk nog veel mooier!