zondag 24 maart 2013

Verslag Quiltvaartocht op de Oosterschelde...

Zaterdag 23 maart 2013. Tijdens de planning van dit evenement hadden we prachtig voorjaarsdag verwacht. We hadden dit dan ook echt voor onze gasten besteld, maar Vadertje Winter liet nog even van zich horen: buiten was het +/- 1.0 graad, met een stevige wind en sneeuw voorspeld.

Net na negenen kwamen de eerste gasten dan ook spontaan naar binnen 'gewaaid'...

... aah... hier is het lekker warm! Met koffie en -uiteraard- echte Zeeuwse Bolussen werden de dames onthaald op MS Onrust in de haven van Burghsluis.10.00u - Het programma ging van start. Aad van der Wouden van Stichting MarkantSD opende deze Quiltvaartocht met een kleine intro...

... waarna Ans Schipper het stokje overnam en haar verhaal afstak.
Met een enorm aantal anekdotes nam ze ons mee op reis door haar leven en deelde zij tips en trucs en vertelde zij over haar haar manier van werken.


Ondertussen voeren we de Plompe Toren voorbij...

Even een kleine pauze tussendoor... we konden nu goed de Quilts van Ans bekijken met in ons achterhoofd de kleine details waarover zij vertelde...
En uiteraard even wat fotomomentjes, ja, ik hou er ook wel van, even met Ans op de foto...


... en nog eentje samen met de Belgische Dames! Wat leuk dat jullie ook van de partij zijn!


Druk bezoek bij de verkoopstands van De Quilt Ster & Ans Schipper


Na een korte pauze ging Ans verder met haar verhaal en showde zij ons haar prachtige handgemaakte zijden Kimono naar eigen ontwerp.


Ondertussen voeren we onder de Zeelandbrug door. Doordat dit een smaller stuk op de Oosterschelde is en het water hier erg diep is, maakte de boot hier nog een aantal heftige slingers... gelukkig kwamen we al weer snel in rustiger vaarwater terecht! 
 

 TIJD VOOR DE LUNCH!!! Hmmm... er kwamen dan ook al zulke heerlijke geuren van verse broodjes uit de kombuis! En al dat water en de wind maakt een mens hongerig!


Een aantal dames konden het niet laten, erg leuk om te zien: patchworken gaat gewoon door!

Na de lunch kregen we nog een kleine lezing van Gerda van Wageningen, de bekende streek-roman schrijfster over het Zeeuwse land.

Ondertussen werden de 'goodie bags' klaar gezet, met sponsoring van OEQC Veldhoven, Rhinetex, Kadoshoppie & De Quilt Ster.

Het leek net de 'Greatest Giveaway's Show' van Opera wel!


In de tas zat ook alle inhoud voor het werkje van de dag...
Een handig liniaaltje voor in het naaitasje, met een schattige patchwork inleg.
(Sorry, natuurlijk net hier geen foto van gemaakt... die houden jullie van mij tegoed).
Zoals op de patroonbeschijving ook vermeld: dit ontwerpje was met dank aan Janine Katermans (zij maakt schattige ontwerpjes, inmiddels ook al 2 gratis downloads via onze site, KLIK HIER)


De dames gingen in ieder geval allemaal lekker aan de slag en er stegen allemaal positieve reacties op uit de zaal.


 Gespot: Carine uit België bracht dit handige speldenkussentje en scharenhoudertje mee. Wat een ongelofelijk leuk hebbedingetje! Dat móest even op de foto.


En zo kwam er na een gezellige en inspirerende dag ook weer een einde.
Alle deelnemers hartelijk dank voor jullie aanwezigheid en enthousiasme.
En uiteraard ook alle mensen die deze dag mogelijk hebben gemaakt, bedankt!