woensdag 24 juli 2013

Oh wat heerlijk

Oh wat heerlijk, even wat minder warm!
Begrijp me niet verkeerd hoor, ik vind het heeeerlijk als het zomer is.... maar ik word er een beetje loom van... Nee, een tikkeltje minder is prima!

Onder mijn zonneluifel heb ik wel heerlijk gewerkt / voorbereid voor mijn 'avond' projectje!
Tja, 's avonds met manlief voor de tv is het wel zo lekker om wat te doen te hebben, jullie kennen het vast wel. Een poosje geleden viel mijn oog op een simpele maar mooie quilt in het boek van Di Ford, Primarily Quilts. Nee, niet een van haar projecten die in het boek staat, maar een terloopse quilt op één van de foto's van haar huis.


Inmiddels al druk met de voorbereidingen, blok uitgetekend en ben al lekker aan de slag gegaan. De kleuren die ik hier voornamelijk in wil gebruiken zijn rood, blauw en een tikkeltje bruin. Maar van elke kleur, dus zeg de rode kleur pak ik dan een heel kleurenschema van oud-roze naar donker rood, zo ook met het blauw: van petrol, turquoise naar feller en donkerblauw. Lijkt me wel wat.
 

 Zo kan ik dus ook eindelijk een paar van mijn favoriete stofjes gebruiken om de sterren mee te maken, zoals bijvoorbeeld hieronder, helemaal verliefd op het stofje. Maar goed, zo zijn er wel meer stofjes waar ik helemaal 'flieft' op ben ;o)


En zo gaan we lekker voort met het maken van de sterren.
 
 Maar de vraag die een beetje bleef knagen, is wat voor naam dit patchwork blok nu eigenlijk draagt! Dus ben ik een beetje gaan speuren. Bij EQ7 kwam ik niet verder dan de naam 'Priscilla' voor dit blok:

 
Een mooi uitgangspunt... maar het is een variatie op het blok wat ik maak...

Via google kwam ik uit op een site met diverse vintage quilts en de verhalen die hier bij horen. Erg leuk om eens te bezoeken. Ik heb alleen niet verder gelezen dan het verhaal dat ik vond van een quilt zoals ik nu aan het maken ben (juist, ik ben op zoektocht!).


De naam die de familie Harding aan deze quilt heeft gegeven is 'Patriotic Stars',  maar hier kwam ik niet verder mee met google, maar... de schrijfster van het bijbehorende artikel heeft wel wat suggesties gegeven welke benamingen bij deze quilt doorgaans horen:
diamonds galore, world without end, black and white, bamboo quilt, and stars and stripes.

Met de naam 'World without end' had ik het meeste resultaat en kwam ik weer een stapje verder. Via google kwamen nu heel wat foto's tevoorschijn, ook met leuke variaties op dit blok.


 
En nog een variatie... al je goed kijkt zie je de oorsponkelijke vorm van mijn zoektocht. Dit blok heet 'Pine Burr'.

Via via via, je weet hoe dat met google gaat, kwam ik nog een benaming tegen: 'Four point touching stars', erg toepasselijk.


Een beetje een saaie quilt, zo van een afstandje, maar heb een detail gevonden en zie je welk stofje is gebruikt!


Nou, weer heel wat wijzer geworden. Zo weet ik nu dat dit niet een heel veel voorkomend quilt-blok is en dat er vele variaties op gemaakt zijn.
Ik ga in ieder geval lekker verder met mijn variatie op deze quilt... Het zonnetje gaat alweer schijnen, het zal zo wel weer warm gaan worden ;o)

Veel Patch Plezier!14 opmerkingen:

Phyllis zei

Dat wordt een heel leuk project! En ja, dat ene stofje, dat is zeker een favoriet, daar kan je zoveel mee doen. Leuk al die variaties op dit blok. Veel plezier!

martine zei

Heerlijk die zoektochten op het net. Alleen zo tijdrovend.

Floor zei

Echt een fijn project voor bij de t.v.
En wat een prachtige stofjes heb je uitgezocht. Kan ook niet anders hè, je hebt een hele winkel vol.
Ik vind Four point touching stars de mooiste benaming voor dit blok.
Hier gelukkig even geen zon, lekker wat koeler, hoop dat het zo blijft.
Geniet van je sterretjes.
GRoetjes,
Floor

Ineke Hulzebos zei

Het wordt wel erg mooi, vooral de stofjes die je gebruikt, super!
Fijne dag

quilting Jeannet zei

Heel erg leuk marcha, je zou er zo aan beginnen!!

Annemarie zei

Dit gaat een pracht quilt worden Marcha! Mooie stofjes gebruik je. En ook hier in Goes gaat de zon er weer doorkomen. Van mij mag het wel een tikje koeler worden. Fijne dag vandaag! Groetjes, Annemarie

AnitaS zei

Mooie stofjes gebruik je. Leuk zo'n speurtocht op het internet. Hier is het nu aardig afgekoeld.

Ria van Kasteel zei

Wat een mogelijkheden leuk om te zien. Je blog is erg inspirerend.

Groetjes van Ria ;0))

Merian zei

Ziet er heel leuk uit, dat blok.
Het begint weer te kriebelen, misschien een mini-quiltje!!
Laat je het op de opendag zien!
We komen met 3 man uit tilburg, Sabine en Anita en ikke.

groetjes merian

Liaquilt zei

Hallo Marcha,
In juni heb ik in Galway bij Eleanor Burns een workshop gevolgd, Kylees kite. Dat patroon is volgens mij hetzelfde als patroon dat jij nu gebruikt, alleen worden voor alle 'vliegers' andere kleuren gebruikt.

Groetjes,
Lia

Klara's Quilthoekje zei

Prachtige stofjes! Wat een inspirerend blog heb jij Marcha! Ik kom hier altijd met veel plezier rondkijken en ideetjes op doen. Met al die leuke stofjes die in je winkel verschijnen voel ik me genoodzaakt om eens een keer de lange reis naar Dreischor te maken! ;-)

Evelyne zei

Wat leuk dat je wat verteld over het blok. Je heb er erg je best opgedaan. Het blok en de quilt zijn erg leuk en je stof keuze helemaal top!!!!
Succes verder.
Groetjes, Evelyne

Monique Veldhuis zei

Hoi Marcha. Kijk eens naar deze link. Hier heet hij de Periwinkle quilt. zij hebben er zelf ook wat research naar gedaan. Degene die zij daar op tafel heeft liggen, is een hele oude


http://www.youtube.com/watch?v=ubaCTtzKfR0&list=UUWnhR7raxVFDHmDXqCIzuAw

Sis Voorn zei

Alleen TV is ook echt te saai.... ;-)