woensdag 24 juli 2013

Oh wat heerlijk

Oh wat heerlijk, even wat minder warm!
Begrijp me niet verkeerd hoor, ik vind het heeeerlijk als het zomer is.... maar ik word er een beetje loom van... Nee, een tikkeltje minder is prima!

Onder mijn zonneluifel heb ik wel heerlijk gewerkt / voorbereid voor mijn 'avond' projectje!
Tja, 's avonds met manlief voor de tv is het wel zo lekker om wat te doen te hebben, jullie kennen het vast wel. Een poosje geleden viel mijn oog op een simpele maar mooie quilt in het boek van Di Ford, Primarily Quilts. Nee, niet een van haar projecten die in het boek staat, maar een terloopse quilt op één van de foto's van haar huis.


Inmiddels al druk met de voorbereidingen, blok uitgetekend en ben al lekker aan de slag gegaan. De kleuren die ik hier voornamelijk in wil gebruiken zijn rood, blauw en een tikkeltje bruin. Maar van elke kleur, dus zeg de rode kleur pak ik dan een heel kleurenschema van oud-roze naar donker rood, zo ook met het blauw: van petrol, turquoise naar feller en donkerblauw. Lijkt me wel wat.
 

 Zo kan ik dus ook eindelijk een paar van mijn favoriete stofjes gebruiken om de sterren mee te maken, zoals bijvoorbeeld hieronder, helemaal verliefd op het stofje. Maar goed, zo zijn er wel meer stofjes waar ik helemaal 'flieft' op ben ;o)


En zo gaan we lekker voort met het maken van de sterren.
 
 Maar de vraag die een beetje bleef knagen, is wat voor naam dit patchwork blok nu eigenlijk draagt! Dus ben ik een beetje gaan speuren. Bij EQ7 kwam ik niet verder dan de naam 'Priscilla' voor dit blok:

 
Een mooi uitgangspunt... maar het is een variatie op het blok wat ik maak...

Via google kwam ik uit op een site met diverse vintage quilts en de verhalen die hier bij horen. Erg leuk om eens te bezoeken. Ik heb alleen niet verder gelezen dan het verhaal dat ik vond van een quilt zoals ik nu aan het maken ben (juist, ik ben op zoektocht!).


De naam die de familie Harding aan deze quilt heeft gegeven is 'Patriotic Stars',  maar hier kwam ik niet verder mee met google, maar... de schrijfster van het bijbehorende artikel heeft wel wat suggesties gegeven welke benamingen bij deze quilt doorgaans horen:
diamonds galore, world without end, black and white, bamboo quilt, and stars and stripes.

Met de naam 'World without end' had ik het meeste resultaat en kwam ik weer een stapje verder. Via google kwamen nu heel wat foto's tevoorschijn, ook met leuke variaties op dit blok.


 
En nog een variatie... al je goed kijkt zie je de oorsponkelijke vorm van mijn zoektocht. Dit blok heet 'Pine Burr'.

Via via via, je weet hoe dat met google gaat, kwam ik nog een benaming tegen: 'Four point touching stars', erg toepasselijk.


Een beetje een saaie quilt, zo van een afstandje, maar heb een detail gevonden en zie je welk stofje is gebruikt!


Nou, weer heel wat wijzer geworden. Zo weet ik nu dat dit niet een heel veel voorkomend quilt-blok is en dat er vele variaties op gemaakt zijn.
Ik ga in ieder geval lekker verder met mijn variatie op deze quilt... Het zonnetje gaat alweer schijnen, het zal zo wel weer warm gaan worden ;o)

Veel Patch Plezier!