woensdag 31 juli 2013

Struinen...

Vanochtend heerlijk lopen struinen met mijn zus en nichtjes langs vele kraampjes met 'kunst & kitch'. In de zomermaanden wordt er wekelijks op woensdag een grote 'vlooienmarkt' gehouden op het plaatselijke terrein van Kloet in Zierikzee. Een grote markt met van alles en nog wat: je weet nooit wat je tegen gaat komen. 

Zo liepen we langs een gezellige kraam met allerlei wol en zelfgemaakte decoratie spulletjes en mijn oog viel op de grote breipennen die voor de kraam stonden. Eigenlijk dacht ik dat deze er voor de sier stonden. Niets van waar, de mevrouw die hiermee bezig was, was er een vloerkleed van aan het maken!

Ahhh... dat vraagt om een demonstratie natuurlijk! Dat wilde ze graag geven. Ze vertelde dat haar vader de breipennen van bezemstelen had gemaakt en dat ze er al zittend in tuinstoelen mee aan het breien is, daar deze genoeg steun geven! Leuk om te zien toch! Klik hier voor het linkje naar haar website.


Superleuk krukje!


Ik had een paar missies, maar ben er maar voor 1 geslaagd... Ik wilde graag een gezellig koffiekopje met van die lekker kitcherige bloemetjes... gewoon voor op mijn antieke kastje...
Er was 1 mevrouw die wel heel veel van Royal Albert had en daar ben ik dan ook geslaagd.


 Met mijn 'missie' moest ik terugdenken aan alle Royal Albert koffiekopjes die mijn oma nog geen 10 jaar geleden volop in haar kast had staan. Na haar overlijden is alles weggedaan.... nu 10 jaar later ga je weer op zoek naar dit soort spulletjes....

En zomaar een gezellig kiekje: Al met al een geslaagde & gezellige ochtend...