zondag 31 augustus 2014

Gossip-dag bij de Quilt Ster

Gisteren was het weer een drukke boel bij de Quilt Ster, het was namelijk 'Gossip... in de boerentuin'-dag... alleen veel boerentuin kwam er niet aan te pas!
Helaas regende het dat het goot, afin,... gelukkig konden we altijd nog uitwijken naar de workshopruimte, hier zaten we lekker droog!

Met de eerste groep dames gingen we om 10.00u van start!
Jeanneke trapte de Show & Tell af met haar versie van de 'Gossip in the Garden' quilt, ontworpen door Hatched & Patched.


Hierna gingen we het rondje langs en kwamen we een aantal leuke GITG blokken tegen. Margreet maakt de quilt met de lapjes uit haar restenbakje, het krijgt een mooie warme tint door haar gebruik van reproductiestofjes.

Rianne had o.a. haar 'Dresden' quilttop meegenomen om te laten zien! Rianne gaat altijd lekker 'eigenzinnig' om met haar stofgebruik, zo heeft zij de stof voor de sashings bij deze quilt 'omgedraaid'. Het is de achterkant wat je ziet, de sashing-tussenblokken zijn wel de goede kant! Dank je dat je dit met ons wilde delen Rianne, krijgen we gelijk weer een andere kijk op stof!

JAAA! Taart! Zuslief Vera heeft weer een heerlijke High Tea verzorgd, met o.a. heerlijke pruimentaart met pruimpjes uit eigen tuin!


En dan... aan de slag met het het werkje van vandaag! Speciaal voor deze dag heb ik het leuke tasje 'YoYo Roll'  beschreven en gemaakt. Het tasje is ongeveer 10 x 6cm groot en je kunt er allerlei leuke dingetjes in bewaren (klosjes, naaiwerkje, lippenstiftje, etc). Voor wie geïnteresseerd is, het patroontje is ook in onze winkel verkrijgbaar.


Helaas was het weer in de middag nog niet veel beter toen de 2e groep van start ging.

Naast de quilt van Jeanneke mocht ik ook de top van Iet lenen om te showen! Een bont en kleurrijk geheel heeft zij ervan gemaakt, als je hiernaar kijkt wordt je spontaan vrolijk!Monique vlot bezig YoYo's te maken! Goed bezig!


En daarna een paar stikjes op de naaimachine...

En niet vergeten lekker van de High Tea te genieten en tussendoor ook nog de nodige Gossipjes te doen, want ook dat is het gezellige van zo'n middag!

Al met al was het weer een heel geslaagde middag...
Alle deelnemers en Jeaneke bedankt voor deze gezellige dag!

En de dames die het achter de schermen weer mogelijk maakten mogen we natuurlijk ook niet vergeten: mijn moeder Francis, vriendin Iet en zuslief Vera. Voor jullie allemaal een dikke kus!