vrijdag 10 oktober 2014

Lucy Boston, Quilt of the Crosses

De dames van onze bee zijn bezig met Lucy Boston blokken zonder dat ze het zelf echt in de gaten hebben ;o)
Geïnspireerd door de een, weer gemaakt door de ander volgen er nu al een aantal blokjes door Maatje en Nel. Tijd om eens wat meer te weten te komen over de Lucy Boston Quilts...

Door Carol Roberts van cherrypiedesigns.wordpress.com 
 Lucy Boston is geboren in Engeland, in 1892 en is 98 jaar oud geworden. Zij ontwierp en maakte minstens 20 verbazingwekkende patchwork's tijdens haar leven, maar is eigenlijk bekender als auteur van de 'Green Knowe' kinderboeken, als bewoner van haar historische herenhuis met tuin nabij Cambridge in Engeland én voor haar hoge, en nog altijd creatieve, leeftijd.
http://everystitchblog.blogspot.nl/2013/02/lucy-boston-finished.html
Je kunt de blokken maken met 1" Elongated Hexagons en 1" Vierkanten (squares) met de Englisch Paper Piece methode.

Hieronder zie je hoe je heel erg leuk de 'Fuzzy Cutting' techniek toe kunt passen!
Lucy Boston photos no 2 003
http://www.countrymattersdesign.com/lucy-boston-blocks-part-2/
lb1
De originele quilt door Lucy Boston!
http://scrapatches.blogspot.nl/2014/09/a-french-courtyard-patchwork-of-crosses.html
Hierboven demonstreerd 'scrappatches' hoe je met een mal/template de printjes in je stof zo uit kunt zoeken om Fuzzy Cutting toe te passen. Zelf maak ik de malletjes altijd van dun paternoplaat, je kan hier makkelijk doorheen kijken.

Zo, hopelijk is dit een inspirerend blogje voor iedereen die nog niet eerder over de Lucy Boston blokjes had gehoord.... Ik kom om in de projecten (ja, ik heb echt overal ideeën liggen in huis ;o) maar staat toch wel hoog op mijn lijstje OOIT eens een blokje te maken... ook al is het er maar ééntje ;o)