woensdag 15 oktober 2014

Verslag Amish Handquilten met Alexia Rosfelder

Het waren weer heel gezellige en leerzame dagen bij de Quilt Ster!
Vorige week waren er 2 cursussen van elk 2 dagen gepland om je de traditionele techniek van het Amish Handquilten bij te brengen.Onze vaste lesgevende is Alexia Rosfelder uit Frankrijk. Op rustige wijze probeert zij je alle kneepjes van deze fijne techniek bij te brengen.
Alexia heeft deze techniek van de internationaal bekende Esther Miller geleerd. Een Amerikaanse Amish dame, woonachtig in Duitsland. Wie kent haar (nog) niet!?
Je zal Alexia ook op vele beurzen vinden waar zij Esther helpt, demonstreert en daarnaast ook voor vele bekende quiltsters op internationale quiltfestivals de vertalingen verzorgt.Vorige week was zij dus in Nederland. Voor de 2e keer dit jaar. De cursussen waren de vorige keer zo succesvol dat de 3e en 4e sessie (oktober) dus al snel volgeboekt waren.

Dames uit het hele land en Belgie kwamen deze handquilt techniek leren.Na alle inspanningen van de ochtend lekker even tijd voor de lunch! Aaahhh dat smaakt goed!Gelijk even tijd om bij te kletsen, altijd leuk om alle (quilt)verhalen te horen onder het genot van heerlijke broodjes en een kopje zelfgemaakte tomatensoep!


Weer aan de slag, Wilma heeft het al snel te pakken!


De 2e groep startte op vrijdag 10 en zaterdag 11 oktober, 8 dames sterk.
Met je neus bovenop het quiltwerk om alle steekjes goed te kunnen zien!En dan weer zelf aan de slag, oeh, dat valt nog niet mee! Maar daarom zijn 2 dagen heel erg prettig! Morgen weer een nieuwe dag om je de steekjes eigen te maken. Herhaling is 'the keyword to succes'! Vooral blijven oefenen voor de juiste techniek!


Tja, en hoe ziet het er aan de achterkant eigenlijk uit? Ook niet onbelangrijk!


Onze cateraar: grote zus Vera! Hmmm.... je krijgt van iedereen complimenten over je bakkunsten! Toppie Vera!
 Corine is heel geconcentreerd aan het werk!

En ja, aan alles komt een eind!
Nog even een groepsfoto in het najaarszonnetje!

Dank je wel Alexia, Vera en cursisten voor de 4 fantastische dagen!