vrijdag 2 september 2011

Gulle gevers

Gosh wat was het een heerlijke dag vandaag. Door alle hectiek van de laatste weken is het niet echt gelukt mijn voortuintje bij te houden! Deze had dan ook wel even de nodige aandacht nodig van de groene vingertjes. Tussen de bedrijven door en lekker in de zon de ergste onkruid-jongens er tussen uit weten te vissen zodat het weer even wat opgeruimder oogde! Helaas zaten er ook wat prikkers tussen -AUW-.


Dat geeft weer even een goed gevoel. Regelmatige bezoekers van mijn site zullen ook wel denken: waar zit Marcha? Maar ik denk dat jullie het al wel begrijpen! Ik ben druk bezig met allerlei zaken rond mijn (web)winkeltje. Door de plaatsing van het stukje in de krant vorige week heb ik erg veel reacties gehad. Uiteraard alleen maar positief!

Zo belde er een dame -ik was net klaar met betalen van mijn pistoletjes bij de Hema-, met eigenlijk niet meer dan de mededeling dat zij 2 erg bijzondere Amerikaanse Patchwork boeken in haar collectie heeft en denkt dat ze mij daar wel heel erg blij mee kan maken. Ffffwww, Eh.... ja natuurlijk stel ik dat op prijs. "Nou" zegt ze, "dan kom ik ze graag een keertje langs brengen." Zo gezegd zo gedaan, 's middags lagen de boeken te wachten bij mijn moeder en 's avonds kon ik er lekker induiken! Oh wat vind ik dit een lief gebaar. Deze dame, Loes, had er geen interesse meer in, zij is kunstenares, heeft een eigen atelier en maakt olieverfschilderijen. Patchworken is ze ooit wel aan begonnen maar het heeft haar niet echt gepakt om zelf verder in te verdiepen, alhoewel ze zegt het wel te bewonderen wat andere mensen kunnen creëren. 


De boeken komen uit 1974, en 1972 (1e druk). Waardevol toch, zo'n geschenk! Die geef ik zeer zeker een superplaatsje op mijn boekenplank!


En dan denk je dat dat het is, nou, niet dus. Via mijn day-time job kom ik veel mensen tegen. Zo komen er om de paar maanden wel eens een gezin uit Hoogvliet in de winkel op bezoek, helemaal naar Goes, erg gezellig. Inmiddels ga je de mensen wat beter kennen en zij jou ook. Blijkt dat ze voor mij op zoek zijn gegaan naar een oude klos. En ja hoor, ik wist van niets zegt deze dame: "kijk maar eens in het tasje"... eh.... daar zat dus een originele houten klos uit de textiel industrie in, ook nog eens voorzien van 10 meter kant!Rechts staat de bewuste klos... issie niet mooi?!?!
En hij ziet er ook zo perfect oud en geleefd uit! Kijk, die krijgt dus weer een ere plaatsje op mijn dienblaadje met klosjes! Zelf had ze ook nog ienie minie klosjes in haar eigen naaidoos, zie je ze op de foto staan? Juist ja, ook die heb ik van deze lieve mevrouw gekregen.