zaterdag 21 januari 2012

Huisjes & Hexjes

Vrijdags is mijn vrije dag. Ik doe dan graag 'leuke dingen'. 's Ochtends eerst de boodschappen en eventueel de nodige afspraken, maar vanaf de lunch is de middag voor mijn moeder en mij. Samen een heerlijk broodje eten (hmmm, heerlijk broodje walnoot-brie met honing, of een overheerlijke zelfgemaakte tonijnsalade!) en daarna aan de slag.

Vorige week vrijdag zijn we allebei bezig geweest aan onze eigen projectjes. Ik de huisjes, zij de hexjes.


 
Weer 2 huisjes van mijn Tiny Town klaar. Ondertussen ben ik ook al met de 3 kleintjes begonnen. Vorige week was ik er 2 kwijt, 2 kleine huisjes. Huh,.... ik had ze toch in mijn bak op de tafel neer gelegd..... na enig speurwerk eindigde ik in de poezenkamer (bijkeuken) waar er 2 heerlijk in de WATERBAK VAN DE POEZEN lagen te weken! AAAAAARRRRRGGGG! Gelukkig zat er naast veel poezenhaar en nattigheid geen verdere beschadigingen aan en inmiddels zijn ze weer droog en onthaard!

Tja, die kleine doerakken van mij zijn zo nu en dan wel eens ontdeugend (mwah, een beetje maar). Zo moest meneer lekker op de stoel van het vrouwtje komen liggen (waren nog 2 onbezette stoelen, maar deze lag zo lekker) tijdens deze hobby middag.Ik had nog maar een puntje om te zitten....


Hier zie je de bezaaiing van de tafel, mijn moeder is bezig met een project uit de vorige Quiltmania: een quilt van Hexagonbloemen. Ze moet er over de 500 maken.... tekenen, knippen, plakken, en hexjes bij elkaar uitzoeken. Alles heeft ze gesorteerd in haar bak.
Pffff wat een karwei! Inmiddels heeft ze er al rond de 70 klaar, hier zie je een kleine greep uit haar bloemetjes van deze quilt-middag:Gisteren was gelukkig weer zo'n moeder & dochter middag. Heerlijk samen bezig geweest, dit keer aan een geheim project voor de open dag! Binnenkort een gezellige sneak-peek om jullie een beetje nieuwsgierig te maken!

Iedereen een fijn weekend en tot snel!

10 opmerkingen:

Jeanneke zei

Wat heerlijk om zo met je moeder gezellig samen te knutselen en wat maken jullie mooie dingen!
Groetjes,

Jeanneke.

katrien zei

Heerlijk zo samen patchen.Leuke huisjes en hexjes.

Tilly zei

Ziet er erg gezellig uit zo samen.
Je huisjes en de hexjes van je moeder zien er prachtig uit. groetjes

AnitaS zei

Wat heerlijk om zo samen met je moeder aan je hobby bezig te zijn. Deze vrijdag moet je in ere houden.

Marjo a.k.a Josefien zei

Wat een kleine hexagonnen! Je moeder heeft er mooie stoffen voor uitgekozen. En over die huisjes, wat een poezen zeg, en in de waterbak én onder de haren... zou er even diep van moeten zuchten!

Cybele's patch zei

Dat is geweldig dat je dit nog met je moeder kunt doen.
Wat dat betreft zou ik de tijd weer jaren terug willen draaien.
Wat heb je een stel heerlijke katten. Lapjes hebben een enorme aantrekkingskracht op de beestjes. Misschien de restjes maar in een bak gooien zodat ze daar lekker in kunnen rollen?

Els zei

Wat leuk dat je samen met je moeder creatief bezig bent! Mooie huisjes heb je gemaakt.

risja zei

Ja heel apart en heel fijn dat je samen met je moeder deze hobby hebt, succes.

Atelier Ullizee zei

Deze huisjes vind ik ook wel erg mooi!

Daniëlle zei

Dat is nog es qualitytime he?! Prachtige blommen! Wat wordt Tiny Town mooi joh, lieve stofjes en je applicatiewerk is super!!! Liefs, Daniëlle