donderdag 9 mei 2013

Breakfast Ladies

Nou ik ben wel even bij moeten komen hoor na het weekend Veldhoven. Wat waren het gezellige dagen. En wat boel mensen ontmoet je dan weer! Veel 'oude' bekenden en vond het ook heel erg leuk om weer nieuwe gezichten te ontmoeten, terwijl we elkaar 'al lang' via blogland of facebook 'kennen'.

Het leuke aan de beurs in Veldhoven vind ik het internationale karakter. Wij sliepen zelf in het aangrenzende hotel 'Koningshof', waardoor je veel leuke situaties van de beurs meemaakt. Aan nationaliteiten kwam echt van alles voorbij: Belgisch, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Engels, Amerikaans, -iets- Aziatisch (sorry, kon niet precies zeggen welk land).

Op de eerste ochtend dat mijn moeder en ik aan de ontbijttafel zaten, en wij bijna klaar waren met ons ontbijt, vroegen 2 amerikaanse dames of ze aan onze (ronde 4 persoons) tafel mochten bijschuiven. De ontbijtzaal was al aardig vol. Geen probleem, schuif maar gezellig aan.
 
Toch even een praatje aanknopen, ben altijd wel benieuwd wat mensen naar Nederland brengt. Zo gezegt, zo gedaan, het ijs was gebroken. De dames kwamen uit Californië, USA. Ze waren hier speciaal voor de Expo in Veldhoven en hadden de kroning ook nog even meegepikt.
 


De 2e ochtend in het hotel,.... heel toevallig, kwamen we rond dezelfde tijd in de ontbijtzaal, 'ons' tafeltje was vrij en ja hoor, tuurlijk vinden we het leuk nogmaals met zijn 4en te ontbijten! Tot plots Karen opmerkte dat er een bloesem in een vaasje op tafel stond, wat bij hen in Californië als boom groeit 'Dogwood Tree' genaamd, en wat tevens stond voor de Quiltclub waar zij aangesloten was. Geen enkel ander tafeltje in het restaurant (geloof mij, we hebben heeeeel goed om ons heen gekeken) had dezelfde bloesem als deze staan, alleen rozen en lakblad. Wat apart dat wij uit al deze tafeltjes, tot 2 keer toe met deze dames aan het ontbijt zitten. Zou het lot ons daar samen hebben gebracht?


Zelf konden we deze bloesem totaal niet thuisbrengen, ondanks de plantenkunde van mijn moeder. Inmiddels ben ik er achter gekomen wat deze bloem precies is. De benaming Dogwood kennen wij in Nederland als Kornoelje. Echter, Kornoelje ken ik alleen van de struik met rood kleurende takken. Via google kwam ik er achter dat er Dogwood tree's groeien in de warmere delen van de VS (inderdaad: Californië dus).

En uiteraard moesten we nog even samen op de foto als aandenken aan onze 2 gezellige ochtenden: (vlnr) Francis, Karen, Barbara en ik.


Trots voor onze stand in Veldhoven.


Inmiddels is de rust weer een beetje wedergekeerd. Het beurs-seizoen is op zijn einde. De komende maanden staat er voor mij veel naaiwerk op het programma. Ik hoop een hoop af te kunnen maken wat nu als UFO ligt (ja, ook ik heb er last van)... aan inspiratie voor nieuwe projecten ligt het niet. Ik hoop dat ik sterk kan zijn. Hihi, maar heb al gemerkt dat mijn quiltersvlees zwak is hoor ;o)
 
Mijn WIPje (Work In Progress) van dit moment is Quiltje Jeannet. Op onze webite kun je deze vinden als gratis patroontje. Tot en met 31 mei 2013 kun de foto van je gemaakte projectje insturen voor de wedstrijd die hieraan verbonden is. Inmiddels zijn er al diverse inzendingen gekomen. Heb jij Quiltje Jeannet ook af, of moet je de laatste hand nog leggen? Schroom niet deze in te sturen voor de wedstrijd, het is superleuk om te zien wat er zoal gemaakt wordt in het land!

 
De blokjes meten 7,5 x 7,5cm... na alle voorbereidingen heb ik ze lekker 's avonds op de bank in elkaar genaaid.

 
Opgespeld op mijn flanel-board ben ik alle tussenblokken er aan gaan naaien, en zo de top in elkaar...
 
De randen zitten er inmiddels ook al aan... nu het afwerken en doorquilten!