dinsdag 7 mei 2013

Tripje naar Nantes....

EINDELIJK!
Gosh wat een trubbles heb ik ondervonden de laatste week met blogger.
Wat het euvel van 'niet uploaden' nu verholpen heeft: een andere browser.
Had ik daar maar eerder op gekomen. Afin, we zijn zover, ik kan weer lekker bloggen.

Ik zal jullie verwennen met lekker veel foto's van onze trip naar Nantes!
 
Maandag 22 April 2013 begon onze 'Roadtrip' naar Nantes, autootje vol met mijn moeder Francis, vriendin Anneke en uiteraard mijzelf.

Breifreak Anneke kon het niet laten, op de heen en terugweg is er gewoon weer een prachtige stola af!Gelukkig waren we maandag nog op tijd om nog een kleine verkenningstocht door Nantes te maken, het was wel fijn om even de benen te strekken na zo'n lange reis.

 
Dutchess Anne

 
Nantes heeft prachtige oude gebouwen, erg groot, imposant én fotogeniek! 
Kathedraal in Nantes, heel groot, het leek de Notra Dame uit Parijs wel, zo groot. Alleen van binnen viel het erg tegen. Heel sober en zonder opsmuk.... snel naar de overkant een souvenier winkeltje in! 
We zijn op zoek naar Quilts,..... maar vinden een KILT!
Mmmmm....macarons!

 
Een beroemde trekpleister van Nantes: een gigantisch grote mechanische olifant die je mee neemt op een trip door de stad!

 
Erg fijn aan de ligging van ons hotel was dat we overal heeeel dicht bij zaten: een paar minuutjes lopen naar de stad, 100 meter lopen naar het congrescentrum waar de beurs werd gehouden en naast ons zat gewoon het hoofdkantoor van LU, de koekjes fabriek. Hier de toren van LU.
 

Ha, eindelijk woensdag, de eerste dag van Pour l'amour du Fil, de jaarlijkse beurs georganiseerd door de Quiltmania. Waarom ik hier zo graag heen wilde was omdat dit jaar de Dear Jane quilt haar 150e verjaardag viert. Speciaal voor deze gelegenheid zou Brenda Papedakis (auteur van het Dear Jane boek) samen met de antieke DJ quilt naar Nantes afreizen. Op de beurs vernamen we echter dat dit bezoek op het laatst was geannuleerd door de slechte gezondheidstoestand van Brenda's man. Erg vervelend, maar toch de moeite waard. Wat een mooie dingen hebben we gezien!Superdrukte om 10.00u! Dit was ook de eerste dag van de boekpresentatie van Petra Prins en Di Ford.... aan de stand van de Quiltmania was het dan ook gekkenhuis!
 

Op de foto met Mary Koval. Zij is gespecialiseerd in antieke quilts en ontwerpt ook haar eigen reproductie stoffen. Natuurlijk even gesnuffeld tussen de antieke quiltblokken!


 
Hier nog een prachtige antieke quilt op haar stand gespot uit 1840!

Toen op naar de Dear Jane tentoonstelling, daar waren we natuurlijk ook voor gekomen!
WHAAA!!!! WAT EEN BOEL! 
Prachtig om te zien hoe je met 1 ontwerp toch zoveel variaties kunt hebben!

 
Hieronder het miniquiltje met verkleinde blokken van Els Feteris.


Als je dan toch zo langs alle quilts loopt, ga je een beetje vergelijken. Hieronder een paar foto's van de quilt die er voor mij toch wel bovenuit stak, gemaakt door Sonia Higgs uit Australië. Voornamelijk het kleur- en stofgebruik sprak mij erg aan. Als je verder gaat kijken zie je dat de blokken ook supernetjes gemaakt zijn. Kortom, alles samen maakte deze quilt voor mij mijn favoriet!
Toen op naar de stand van Di. Het leek wel een gezellig huiskamertje hoe de presentatie van haar quilts gedaan waren, wat gezellig!We keken onze ogen weer uit. Gelukkig heb ik in St. Marie aux Mines vorig jaar haar quilts ook al van dichtbij mogen bewonderen,.... het was ook weer superleuk om nu ook veel van haar andere quilts te zien.
 
Ja,... kon niet ontbreken he! Even samen op de bank voor een gezellige foto!


Dit mag zo mijn nieuwe slaapkamer worden hoor!


De presentatie van de quilts uit het boek van An Moonen en Petra Prins:
 

Zie je het mini-mini-mini quiltje!


Boekpresentatie van Minnick & Simpson


Ook een erg mooie stand..... AAAHHH!!! Naam vergeten! Sorry, straks even opzoeken, boek ligt inmiddels bij mij in de winkel!


Kaffe en zijn vriend!


 
Al met al een superleuke beurs, super om alles te zien en mee te maken en zeer insprirerend uiteraard.
Donderdag 25 april weer hop-hop naar huis en klaar maken voor de beurs in Veldhoven. Die is nu net achter de rug... tijd om binnenkort weer lekker te bloggen (gelukkig dat het nu weer werkt!)

Veel patch plezier!
Marcha