dinsdag 28 mei 2013

Das toch echt genieten!

Och wat een heerlijk weer gisteren, en vandaag worden we eveneens getrakteerd!
Het begon gister wat frisser... 's ochtends een naaimachineprojectje binnen gedaan, maar toen in 's middags mijn boterhammetje in de achtertuin at, was het toch al een heel stuk aangenamer geworden! Hmm... 1+1 is 2.... even een UFO'tje opzoeken en dan maar lekker in de buitenlucht aan de slag...

Sinds Oud en Nieuw ligt dit quiltje te wachten om verder doorgequilt te worden. Een paar steekjes waren gezet, maar verdween al snel in de kast. Daar ik voornamelijk kleinere projectjes zelf met de hand doorpit, en daar eigenlijk altijd Vlieseline 248 of 249 voor gebruik, was dit even andere koek. Als ik 248 of 249 gebruik (voor kussentjes, tafelkleedjes, kleine quiltjes) kan ik altijd ienieminie steekjes maken...

Voor dit iets grotere quiltje heb ik Hobbs 80/20 gebruikt. Een mooie tussenvulling en het meest gebruikt door quiltsters... maar in vergelijking met mijn 248/249 iets compacter en steviger.
Die ienieminie steekjes die ik gewend ben, lukken dus alleen aan de voorkant, maar de achterkant ziet er dan minder fraai uit.
Maar de zon doet wonderen hoor moet ik je zeggen. Ik zag 'het licht', heb de steekjes 'iets ruimer' genomen en nu zijn mijn steekjes zowel van voren als van achteren mooi te zien en helemaal niet vervelend om te quilten... Wat zeg ik... van het middendeel heb ik al ruim een derde weggequilt... !

Gezellig met de poes uit de wind in het zonnetje.... tja, en wie niet smeert moet maar voelen...
Mijn hele nek is verbrand...!
Auauau... maar mijn quiltje is inmiddels al een heel stuk verder!

Geniet vandaag ook lekker van 't zonnetje!