dinsdag 20 augustus 2013

Verslag Open Dag

Wat hebben we geboft afgelopen zaterdag...
Dagen van te voren was ik het weerbericht al in de gaten aan het houden... maar we hebben een perfecte dag van het weermannetje gekregen!

De Vlasdag werd om 10u geopend, maar om 9u stonden de eerste klanten al voor de uitverkoop kraam van Kadoshoppie! Traditiegetrouw horen de zolderverkopen bij de Vlasdag... heel het dorp loopt altijd uit met handelswaar, van kalebassen en fruit naar de 'zolder' spulletjes. Mijn oma woonde vroeger ook in Dreischor, en ja hoor, ook ik zat met de vlasdag bij oma op de stoep!


Wat een overweldigende aanloop hebben we deze dag gehad. Op het erf was van alles te zien en te genieten...Tussen de appels, peren en de pruimen...Heel wat gebak is er verorberd deze dag, met de complimenten aan mijn zus Vera die de catering verzorgd heeft!


 Sfeertje maakt het compleet... daar mogen een paar quilts in de tuin niet bij ontbreken!
 

Eén van de antiekjes uit mijn privé verzameling die deze dag even mocht 'luchten'!


Het werd druk en het bleef druk! Gelukkig had ik goede hulp van Anneke die deze dag de winkel voor haar rekening nam.


Zelf was ik deze dag druk met de demonstraties en workshops van de Apliquick. Telkens starte er een nieuwe inloopsessie en de geïnteresseerden bleven maar komen.

Het allerleukste was telkens wanneer de dames zelf met de tooltjes aan de slag gingen, dat er een 'AHA'-momentje kwam en ze de handigheid van de staafjes zelf ondervonden!


Mocht je de demonstratie/workshop hebben gemist: in September start er alsnog een workshop Apliquick. Meer informatie KLIK HIER

De Hampton Ridge blokken voor de nieuwe Blok van de Maand waren ook te bewonderen in de winkel. Alle 41 blokken zijn reeds genaaid voor het winkelvoorbeeld. Anneke had alvast een klein stuk van de quilt in elkaar weten te zetten voor de Open Dag... Petje af, het gaat echt een plaatje worden! 
  

 Plots stond Elly Prins voor mijn neus, wat een verrassing! Ze kwam een aantal werkstukken terugbrengen, waaronder de sneeuwmannen van de Warm Winter Blessings blok van de maand die vanaf September van start zal gaan! Wat een plaatje is het geworden, echt, petje af, zij heeft prachtig werk geleverd!


Al met al is het een super geslaagde dag geworden.
Weer heel wat mensen ontmoet en bekenden teruggezien...

Ja, dit soort dagen geven mij altijd erg veel (goede!) energie.

Gelukkig hadden meneer Prins en Aren Admiraal deze dag mooie foto's gemaakt.
Door alle drukte is het er bij mij zelf helaas bij ingeschoten wat te maken. Gelukkig heb ik alsnog deze prachtige foto's mogen gebruiken!