zondag 27 maart 2011

Vorderingen van mijn Kimonootjes

Mijn paperpieced kimonotjes zijn af, alle 25! En alle 25 hebben zij een unieke print. De afgelopen weken heb ik ze netjes in rijtjes aan elkaar genaaid. Netjes met de speldjes gespeld en dan zo precies mogelijk met de naaimachine naaien. 


Erg leuk om te zien dat een projectje dan wat meer 'body' krijgt, en dan krijg ik de smaak te pakken he! Oei oei oei, het liefst ga ik dan direct door met de volgende stap aan het projectje. Zo ook met de kimonootjes: eerst een rand basisstof ivoor er weer omheen alvorens ik een gekleurd randje ga stikken.

Het gekleurde randje is niet 1 stof geworden, maar heb gekozen voor 3 stofjes van de kimonootjes die bij elkaar passen: geel met oranje stofje, een oranje bloemetjes stofje en een rood stofje met oranje en roze vegen er op. Hiervan heb ik 3 stukken aan elkaar genaaid, oneven lengtes: 5,5cm, 8cm en 29cm. Daarna heb ik ze in lengte weer van elkaar gesneden, zodat ik 4 stukken had om aan de basisstof te zetten. 
Ik wilde namelijk een mooie oplossing verzinnen dat de draaiende beweging in gang houd. Volgens het patroon moesten de randen in een draaiende beweging aan het middenstuk worden gezet (heb geen idee hoe dit heet, kijk maar eens goed op onderstaande foto). Vond dit ook wel weer eens wat leuker dan diagonale hoeken. Ook voor het quilten ben ik hiervoor aan het brainstormen gegaan, en heb er al een leuke oplossing voor gevonden. Hierover meer in het volgende blog over de kimonootjes!

 
Uiteindelijk de grote buitenrand er omheen gezet en doorgeregen. Nu kan het quilten beginnen!

Zo pak ik beetje bij beetje de hobbies weer op. Zo af en toe heb ik er bergen energie voor, en andere periodes kan ik het niet opbrengen 's avonds nog wat ter hand te nemen. Maar heb er altijd wel weer plezier in, zeker als je dan zulke leuke resultaten ziet! 

Vorige week heb ik ook mijn aandeel in de Round Robin opgestuurd naar de volgende van de lijst, en inmiddels heb ik mijn nieuwe deel van de Round Robin ook weer binnen. Op 1 april komen de foto's weer online en ook ik heb al wat klaar staan voor deze datum om mijn rand te laten zien.
Het is een hele uitdaging ook voor deze 3e ronde weer wat te gaan verzinnen, ik denk dat het ook steeds moeilijk gaat worden, hoe meer randen er aan gezet gaan worden, hoe meer mensen er aan hebben gewerkt, en des te meer ideeën er op los zijn gelaten. 


Ook de Charm Club verzameld gestaag nieuwe leden. Ook leuk om te vernemen dat er weer nieuwe mensen aan melden die regelmatig dit blog bezoeken. 7 Mei is de sluiting, ben ook dan weer benieuwd wat het gaat brengen!

Iedereen ook bedankt voor de lieve berichtjes/reacties van de afgelopen weken, ondanks dat ik dan niet zo actief aan het bloggen ben, toch fijn om dan wat te kunnen lezen. Verder wens ik iedereen veel creativiteit toe en zodra het zonnetje er is: geniet er lekker van!