woensdag 20 april 2011

Joehoe! Het is Lente!

... Maar het lijkt wel ZOMER! Wát een heerlijk weer was het gisteren! Helaas heb ik er pas rond etenstijd van mogen genieten, want ik moest heel de dag werken. Vandaag ook weer en morgen ook.... Hmm, maar snel hopen dat het vrijdag is en dat we nog van zulk mooi weer mogen genieten!

Omdat het natuurlijk van dat heerlijk buiten-bezigheid weer is, doe ik niet erg veel aan handwerken de laatste dagen. Ik denk dat wel meer mensen dit herkennen. Niet erg natuurlijk, tijd voor andere leuke dingen. Wat ik wel tussendoor heb gedaan, hiervan een klein verslagje!

Afgelopen vrijdag heb ik 's middags samen met mijn nichtje een geboorte kaartje gemaakt. Ze vroeg mij of we weer eens kaartjes konden maken, toevallig had ze een geboortekaartje nodig voor 'een-tante-van-een-meisje-uit-de-klas-waar-ze-wel-eens-gespeeld-had-en-dat-was-een-hele-lieve-mevrouw-die-zelf-ook-heel-creatief-is'. Oke, kom maar bij je eigen tante dan om te knutselen. Het ergste is dat de koek en thee na school er helemaal ingeslopen is, daar we zo lekker bezig waren. Erg he!
Eerst wat inspiratie gehaald uit een stapeltje Cards Only magazines die ik nog had liggen. En de leuke baby scrap-papiertjes erbij gepakt. Handig hoor, als je het zo kunt pakken!

 
Nog even wat leuke lintjes uitzoeken voor op het kaartje, "oeh wat zijn het toch schattige lintjes allemaal", hoor ik mijn nichtje zeggen.


Ja, en lol hebben we ook nog tussendoor! Kaartje maakt al vorderingen, en hier is het eindresultaat: Een geboortekaartje, gemaakt door Indy:


Nou, ik kreeg de smaak ook wel weer te pakken, en als het meezit gaan we a.s. vrijdag weer samen even aan de slag. 

Onderwijl was ik namelijk nog in 'gevecht' met een muis. Zijn oortje wilde er niet aan zoals ik het in mijn hoofd had. Grrr... uiteindelijk is het een superleuke muis geworden, maar ik ga geen 2e maken. Daarvoor waren er teveel 'niet-leuke-dingen' aan deze muis. 

(Voor de duidelijkheid: het is een klosjes houder)


Groetjes en geniet lekker van het prachtige weer!

 

8 opmerkingen:

Handmade by Mai zei

Jullie hebben het wel gezellig gehad, die muis is wel leuk zeg. Ik heb het patroon hier liggen, moet hem ook nog eens maken.

Terray zei

Hee wat gezellig zo te knutselen met je nichtje, jullie hebben een prachtige geboortekaartje gemaakt!

Enne je muis vind ik erg leuk/lief, kan je er ook nog spelden in steken??

Werk ze nog eventjes, voorlopig blijft het mooie weer nog dus straks kan jij ook genieten ;-)

Groetjes
Tertia

Tineke zei

gezellig he,even aan de pruts met je nichtje en de kaart is mooi geworden zeg...en dan je muis, echt heel leuk...
fijne dag :))

conny's quilts zei

Wat leuk om zo met je nichtje te knutselen! De kaart is super mooi geworden en die muis: een plaatje! (ook al was íe lastig)

Annemarie zei

Ik vind je eigenwijze muis heel erg mooi geworden! Hij mag toch wel heel erg blij zijn met die prachtige roze oortjes. Veel knutselplezier weer a.s. vrijdag samen met je nichtje. Leuk kaartje heeft ze gemaakt, knap hoor! Groetjes, Annemarie

Jasmijn zei

Een hele mooie kaart hoor!! en die muis is een snoeppie!!

geniet maar lekker van alles!!

Groetjes van osn allemaal

Carin zei

Wat een mooie kaart en muis. Wij hebben ook genoten van het prachtige weer.

jolanda zei

hoi Marcha, viavia kom ik op je blog terecht en ben ik gelijk maar volger geworden. Wat ziet het er hier gezellig uit zeg.
Toevallig ben ik ook in het najaar 2010 begonnen met quilten en ik weet precies wat je bedoelt... ik vind het ook geweldig!!
Eigenlijk kom ik hier omdat ik bij google op Joan Elliot aan het zoeken was, want ik heb een geweldig boek gezien vandaag in de boekhandel (ik heb al een hint gegeven hier thuis met moederdag in het vooruitzicht hihi)
Nu zag ik dat jij ook iets van haar aan het borduren bent hé? Mooi hoor! Nu ga ik nog even verder neuzen bij je als het goed is ;-)
groetjes, jolanda