vrijdag 1 april 2011

RoundRobin 2011 • 2e deel: 4 randstukken

Eindelijk is het dan 1 april en mogen we de eerste rand laten zien die we gemaakt hebben aan ons Round Robin Middenblok.
Het is een verrassing voor een ieder hoe het middenblok er uit ziet, deze mogen wij dan ook niet laten zien, pas in december word heel het werk geshowd. Tot die tijd laten de deelnemers van de RR alleen zien wat zij die ronde hebben gemaakt.Zo ook deze ronde dus. Iedereen kreeg een middenblok opgestuurd van een andere deelnemer. Ik kreeg het middenblok van Conny. Erg leuk om te zien wat zij had gemaakt. Tja, poeh.... wat gaan we daar nu eens omheen maken. Afin... al gauw kwamen er een paar ideetjes mijn hersenpannetje binnenschieten, en zo kwam ik tot mijn ontwerp. Ik heb gekozen voor een rustige rand, daar het middenblok erg druk is. En dat moet natuurlijk een mooie tegenhanger krijgen om het te harmoniëren. Ik heb 3 kleuren gekozen die in het middenblok voorkomen. Natuurlijk krijg je nooit dezelfde stof, maar in ieder geval is het stof in hetzelfde idee als wat Conny al heeft gebruikt. Het zijn batik achtige stoffen.
Deze stofjes heb ik gekocht op de beurs in Vijfhuizen, op 11 februari.


Zondag 20 en maandag 21 februari was het zover en heb ik tijd gemaakt om aan deze rand te gaan werken. Het viel mij alles mee, en ben zeer tevreden over het eindresultaat. Ik ben iemand die erg precies werkt, en als er een kleine afwijking is, dan haal ik het net zo lief uit. Ook hier heb ik een paar keer een blokje over gedaan, omdat het niet helemaal uitkwam. Maar uiteindelijk ben ik dus trots op mijn randje!De rand heb ik er reeds aan genaaid. Conny gaf aan dat dit mocht, en ik vond het ook wel prettig. Zo ben je zelf verantwoordelijk voor de uiteindelijke maten, en mocht je zelf een foutje hebben gemaakt, laat je dit niet over aan een ander om dit uiteindelijk voor je op te lossen. Heb wel het middenblok opnieuw moeten 'uitlijnen',  daar de gegeven vierkant hierop niet helemaal recht, haaks en in het midden was. Uiteindelijk is het een mooi geheel geworden en vind ik het jammer dat ik het niet als totaal kan laten zien! Dan maar op 1 december kijken als de top af is! Ben benieuwd wat de volgende er weer mee gaat maken. Dit werkstukje heb ik reeds gestuurd naar Yvonne.