zaterdag 30 april 2011

Fijne Koninginnedag!

Joepie, het is weer zover! Twee koninklijke dagen achter elkaar. Weliswaar gisteren niet van ons koningshuis, maar toch erg leuk om te zien: het huwelijk van William en Kate. Niet dat ik nu zo'n volger ben val al wat koninklijk is, maar ga dan 's avonds toch wel even voor de televisie zitten om te kijken op welk net de leukste samenvattingen zijn. 


En vandaag dan onze nationale feestdag. Gisteren moest en zou ik een vlag gaan halen. Al die jaren dat ik samenwoon hebben we nog niet eerder een vlag gehad, maar vond het ieder jaar weer jammer dat we er niet een hadden. Gelukkig zat er aan ons huidige huis reeds een vlaggenstok-houder, dus dat is dan al wat makkelijker he! En voilá: onze vlag hang. Alleen daarom al mag ie buiten hangen (hihi)

Ik vind het jammer dat het tegenwoordig niet zo standaard meer is. Ik weet nog wel hoe leuk ik het vroeger vond, dat ik klein basisschool meisje was, dat alle vlaggen in de straten buiten hingen. In ons straatje zijn wij op dit moment de enige, misschien dat er nu wel verandering in komt, dat de toon is gezet?

Wel, ik zal ook nog eens wat over de hobby's schrijven! Gelukkig was het deze week iets minder qua temperatuur, dan komen bij mij de hobby kriebels weer los. Vorige week ben ik aan de slag gegaan met het Round Robin 2011 project. Rand nummer 3 moest gemaakt worden, en voor 1 juni naar de volgende worden gestuurd. Ik had echter nog niet heel erg veel inspiratie hiervoor. Poeh.... das toch lastig hoor om dan iets te moeten bedenken aan een bestaande rand en middenstuk van iemand anders. Maar het is gelukt. Ik ben er lekker voor gaan zitten en heb wat getekend en geknutseld en uiteindelijk had ik een leuk ontwerp. Ben al op de helft met maken, dus het gaat de goede kant op. En kan je verklappen: er zit een koninklijk tintje aan, de gebruikte kleuren zijn ORANJE en GOUD. Oeh.... dat beloofd wat!

Afgelopen week kwam bij mij het plan om een memobord te maken. Mijn mannetje vroeg gisteren, toen ie het aan de muur kwam bewonderen, hoe ik daar nu weer op kwam om te gaan maken. Tja.... dat sluimert al langer en dan komt dat opeens bij me op. Ik mis namelijk een memobord op mijn hobby kamer, en vind van die simpele magneet- en kurkborden zo saai, en ja, dan kun je beter een memobord zelf maken, toch?
Maar voor een memobord heb je dus een groot canvas doek nodig. Bij de Xenos waren deze € 17,99, Ai.... dat vond ik nogal duur. Dat moet goedkoper kunnen. Afgelopen woensdag nog snel even na het werk naar de Action. En ja hoor, daar hadden ze dan weliswaar geen witte canvas (schilder)doeken, maar wel bedrukte voor in de achtertuin. Hahahaa.... één met een afbeelding van piramides en een Egyptenaar op een dromedaris, en een andere met een mooi vergezicht van een azuurblauwe baai. Nou ja... laten we dan maar voor het laatste kiezen. Niet dat je er nog wat van ziet achteraf, maar het idee. En deze waren maar.... € 4,00! Voor een doek van 60x80cm.
De volgende dag ben ik om stof, knopen en lint geweest voor dit doek. In Goes zit een erg leuke stoffenwinkel, 'Jestex', die erg gericht is op hobbystoffen. Geen quiltwinkel, maar wel mooie en vooral heel veel hippe stoffen van 140cm breed. Hier is altijd wel wat voor mijn gading te vinden. 


En ja, natuurlijk ook dit keer weer de rest van mijn benodigdheden bij hobbyzolder 'MOEDER' opgehaald. Had nog dik batting nodig en schiet-niet-tang. En met alle benodigdheden in huis ben ik gisteravond aan de eettafel lekker aan de slag gegaan. En hij is echt heeel erg leuk geworden, ben er trots op:
Nu hangen er voor de foto nog geen kaartjes in, maar hij gaat gevuld worden hoor! En weet je wat: deze gaat nog lang niet naar mijn hobby kamer, deze blijft nog lekker even in de huiskamer hangen!

Wilde jullie ook nog even mee laten genieten van mijn mooie boompioen, die weer prachtig in de bloei staat. Deze heb ik een paar jaar geleden op een fair gekocht in Mijnsherenland. De boompioen (Paeonia Suffriticosa) komt oorspronkelijk uit China en is daar al reeds 1000 jaar bekend als tuinplant. In China staat de boompioen symbool voor het voorjaar en wordt vergeleken met de Feniks, de vogel die uit de as herrijst. In de winter een kale houtige oerstruik met knobbelige takken, vanaf het vroege voorjaar mooi weelderig blad en prachtige grote bloemen.
 

De boompioen sterft in tegenstelling tot de (normale) pioenroos niet af. In het vroege voorjaar komen er knoppen aan die steeds groter aanzwellen waarna rond half april de bloemen verschijnen die wel 20 cm doorsnede kunnen worden. 

Ik kan je verzekeren, ik denk dat ze wel een doorsnede van 25cm minimaal hebben bij ons in de tuin! De foto is 's ochtends genomen, dat ze nog niet helemaal open waren. Ze hebben een prachtig geel hart.


Van de boompioenen weer terug naar de stofjes! Het is bijna 7 mei, dan sluit de inschrijving voor de nieuwe ronde van de Charm Club (lapjes -ruil). We hebben weer heel wat aanmeldingen, nieuwe en oude deelneemsters, dus de lijst groeit gestaag. Vind je het ook leuk om een keertje mee te doen, geef je dan nog op vòòr zaterdag 7 mei. Aan de bovenzijde van mijn blog vind je meer informatie wat de Charm Club inhoud.


Nou, ik ga nog even lekker op de blogjes kijken bij de andere dames, dat is alweer een poosje geleden. Geniet van de mooie dag en iedereen een fijn en creatief weekend gewenst!