maandag 22 oktober 2012

Even terug naar het begin...

Vandaag ben ik met mijn nieuwe projectje gestart: weer even terug naar het begin.... terug naar de Sampler Quilt. Het nieuwe cursusseizoen is begonnen en dit jaar heb ik een nieuw programma geschreven voor de vervolgcursus. Daar hoort uiteraard een nieuwe quilt bij!

We kunnen dus weer aan de bak. Wat een straf (zegt zij met een glimlach).
Ja, ik doe mee aan 'winkelen in eigen kast', hihi, je kunt het beter zeggen als 'winkelen in eigen winkel', heerlijk, kan ik lekker met mijn nieuwe paars/japanse stofjes aan de slag.
Eén speciaal japans stofje heb ik als basis genomen: alle andere stofjes komen hier qua kleuren weer in terug.
Ik kon niet wachten om er mee aan de slag te gaan en de lapjes onder handen te krijgen!

Gisteren (zondag) was het dan zover. Niets in de agenda stond mij in de weg, een dag vol overgave aan het eerste blok gewerkt...
We beginnen weer even bij het begin, zodat de cursisten weer even het geleerde kunnen herhalen van de basiscursus. Allemaal vierkantjes voor het blok 'Irish Chain'.
Eerst de losse blokjes genaaid, uiteindelijk het hele blok in elkaar.
Ik vind het leuk om het patroon van de achtergrondstof over de gehele quilt 'dezelfde' kant op te laten lopen. Even goed in de gaten houden hoe ik mijn patroontjes leg.
Uiteindelijk maken we 9 blokken van 30x30cm. De Sampler Quilt zal met rand +/- 132x132cm gaan meten. Een heerlijk project om dit nieuwe Quiltseizoen in te luiden!