dinsdag 16 oktober 2012

Verslag Open Dag 6 Oktober 2012

Gelukkig! Eindelijk kan ik jullie het verslag van de Open Dag laten zien van 6 oktober j.l.
Wat een geslaagde dag is het geweest! Zo te horen aan de reacties van de mensen was het een welkome dag in Zeeland.

Vroeg uit de veren om alles in gereedheid te brengen, en net voor de opening van 10u maakte Annemarie nog even een actie-kiekje! Jullie weten van mij dat ik zelf ook nogal van de kiekjes ben, welnu, direct 10u wat fototjes gemaakt terwijl de eerste bezoekers/sters binnendruppelden. Hierna heb ik helaas geen foto's meer kunnen maken door de drukte!Met de aanvulling van de foto's van Annemarie heb ik toch een aardig verslag van deze dag voor jullie.
Bij binnenkomst werden de gasten al verwelkomt met de eerste quilts. Klap op de vuurpijl was de Dear Jane van Stella. Stella heb ik vorig jaar op de regiodag ontmoet waar zij haar quilt trots toonde. Helemaal verliefd op dit prachtstuk raakte we aan de praat. Heel toevallig kwamen we elkaar weer tegen bij de Masterclass van Ted Storm vorig jaar en is er een nieuwe 'quiltvriendschap' ontstaan, om het zo maar te zeggen.
Wat een eer om je quilt te mogen lenen Stella, het is een plaatje!


Zo door de zaal heen hingen er verder veel quilts van cursisten, vooral Nel, Lieve, Maatje en Gerrie hebben goed hun best gedaan! Bedankt dames!

Monique heeft deze dag een aardig bolletje wol bij elkaar gesponnen.
Wat een prachtige kleuren en mooie wol, alles hand geverfd.


Naast de wolspin-demonstratie, had ik Annemarie uitgenodigd om de Lasagna Quilt te demonstreren. Een superleuke techniek om een quilttop te maken in 1 dag!
Het enige wat je nodig hebt is je naaimachine en een Jelly Roll en je quilt kan geboren worden.

Voor degenen die zelf hiermee aan de slag willen, maar een steuntje in de rug nodig hebben of het gewoon gezellig vinden in een groep te werken: donderdag 8 november a.s. start er een workshop van 1 dag om zelf een Lasagna Quilt te maken, in onze workshopruimte in Dreischor. Onder leiding van Annemarie ga je deze dag aan de slag. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Klik HIER voor meer info.

Ze had er duidelijk plezier in, dat zie je wel!

Met kerst wat al weer nadert hadden we een gezellig kersthoekje gemaakt, voornamelijk ingericht met de boeken, stoffen, en quilts van Rinske Stevens. Wat een sfeer, zo krijg je spontaan zin in kerst!
Onze lieve Nel is verknocht aan het werken met papiertjes, zij vertelde dan ook met passie over de artikelen van Sue Daley.


Helemaal blij met de quilts van Moda, die speciaal voor deze dag waren overgekomen.
Wat een blikvangers!

Op de tafels meer werkstukken van de cursisten! Goed werk dames!


Ook de workshoptafel vond gretig aftrek. Francis had een gezellige dag met de dames die het werkje voor deze open dag aan het maken waren. Een spelden-'kadootje'!Cameraman Frank die deze dag op video heeft vastgelegd zag je ook telkens opduiken! Ik ben erg benieuwd hoe de film gaat worden, Frank kennende word dit een professioneel filmpje!


 Elly Prins was deze dag ook aanwezig met haar SewEzi tafel en tussenvullingen. Daarnaast konden quiltsters direct hun quilts inleveren bij haar die machinaal doorgequilt moesten worden.

Een leuke samenwerking is hierdoor met Elly ontstaan, vanaf heden zijn jullie ook bij de Quilt Ster van harte welkom om quilts in te leveren om door Elly doorgequilt te worden. Wij geven u uitleg over de patronen en garens.

Zo zie je, een volle en heel gezellige dag is het geworden.
Iedereen bedankt die dit tot een succes heeft gemaakt!
Open Dag 2013 staat alweer in de planning!

Ik wens iedereen een fijne dag!
(in Zeeland is het prima quiltweer met al die regen!)