zondag 24 februari 2013

Van Lappenkraam naar Lappenmand...

We zijn inmiddels alweer een goede week verwijderd van de Handwerkbeurs. Wat een ongelofelijke happening was dat! De 2e beurs die ik als 'De Quilt Ster' heb mogen draaien, en wat een succes.

Ik las dat er iets meer dan 170 stands vertegenwoordigd waren op de beurs, in allerhande handwerk: alles voor breien, haken, borduren (prachtige franse stands), patchworken en meer. Gewoon te veel om te zien. Het was dit jaar dan ook voor het eerst dat de beurs 4 dagen duurde, met als grootste bezoekerspiek op zaterdag. Totaal zijn er 14.000 bezoekers naar de beurs gekomen.


De 3e dag moest ik net voor de beurs haar deuren opende nog even snel van het toilet gebruik maken, ik liep de hoek om om de beurs te verlaten, en ik schrok eigenlijk een beetje van de 'muur' van wachtende bezoekers waar ik tegenaan liep. Inwendig moest ik hier zo om lachen om het grappige aanblik dat ik de laatste dag toch nog even een foto'tje hiervan moest maken...


En wat ontzettend leuk dat we zo ontzettend veel bezoekers hebben gehad. Ik vond het ook erg leuk om de quiltsters 'uit het Noorden' te mogen ontmoeten. Vele ken je van naam, via web-orders, via Blogger of via Facebook, en dan is het zo'n klein wereldje als je elkaar hier 'in het echt' ontmoet. Ik vond het heel erg leuk in ieder geval.

Patricia nam de moeite om even een kiekje te schieten voor op haar blog...

Dank je wel voor de leuke foto, hier zie je (vlnr) Anneke, Annemarie & Me. Alleen onze grote hulp Francis ontbreekt nog in het plaatje...


... Maar zij stond goed in beeld gebracht op een foto die de organisatie van de Handwerkbeurs zelf hadden gemaakt om op hun site te plaatsen. Hier vind je een heel foto-overzicht van de beurs.Door alle drukte op de beurs hebben ik zelf een paar 'kleine rondjes' gedaan, vaak aan het einde van de dag, om toch een impressie te krijgen van wat er nu allemaal gaande was.
Vond het ook erg leuk om de mede standhouders uit het quiltwereldje weer te ontmoeten.

Tja, en van mijn 'ontdekkingstochten' over de beurs neem ik dan ook altijd wel weer iets mee. Je kan nooit lapjes en werkjes genoeg hebben... hoeveel er ook al in de kast thuis ligt...


De borduurtjes zijn van 'Liebervolle Kreuzstichentwurfe', en Zwolle was hun enige beurs in Nederland dit jaar. Wat een prachtige werkjes en stand lieten zij in Zwolle zien. Ik zou geen borduurtjes kopen.... maar ja, jullie hebben het al door: ik heb een zwak hart.
Ik heb 2 leuke mini's gekocht. Wie weet maak ik ze nog eens 'tussendoor'.


Al met al was het een heel indrukwekkende week. We hebben enorm genoten en heel veel leuke mensen ontmoet. Leuk dat jullie nog even kwamen 'zwaaien' langs standje nr 19. Volgend jaar zijn wij weer van de partij, dat staat al ingepland.

Na thuiskomst belande ik alleen van de lappenkraam in de lappenmand, volgens mij zoals zovelen inmiddels in Nederland. Afgelopen week daarom niet zoveel kunnen bloggen, het was nog druk van de nasleep van de beurs en verder kon ik door ziekte daarom niet veel doen.
Vandaag gaat het alweer wat beter, alhoewel de zakdoekjes nog altijd in de aanslag liggen!

Voor iedereen een heel fijne zondag!
Veel Patch-Plezier!
Marcha