donderdag 7 februari 2013

Wedtrijd Quiltje Jeannet...

Inmiddels wordt het Quiltje Jeannet erg goed ontvangen, er zijn zulke leuke reacties op dat ik heb bedacht om hier een leuk evenement aan toe te voegen!

WEDSTRIJD QUILTJE JEANNET
Tot en met 31 mei 2013 heb je de tijd om een eigen versie van Quiltje Jeannet te maken.
Allerlei variaties zijn toegestaan, mits de blokgrootte en lay-out hetzelfde blijven.

Om mee te doen kun je via onze site een foto insturen van je quiltje waarna deze op een speciale pagina wordt gepubliceerd. Hierna zal een week lang een stemmingsronde plaatsvinden waarna de winnaar van deze wedstrijd bekend zal worden gemaakt.

Meer informatie over deelname, vind je HIER.

Onze eigen Els van de vrijdagochtend bee is al aan het patchen geslagen met het patroontje, en ik kon het jullie niet onthouden om dit schattige blokje te laten zien. Het is een freubelwerkje, maar oh zo schattig zijn de blokjes van formaat. Ik ben dan ook erg benieuwd wat voor moois jullie allemaal zullen maken!

Hieronder zie je het quiltje, ontworpen naar aanleiding van de Quiltvertelshow van Jeannet in de winkel in Dreischor. Raak jij al geïnspireerd?Klik HIER voor het gratis patroontje.

P.s. helaas is bij de eerste versie van de gratis download een foutje in het bestand blijven staan. Hier stond dat het quiltje een afmeting heeft van 51x51cm, wat onjuist is. Het quiltje meet 43,5x43,5cm en is inmiddels aangepast.

•    •    •    •    •
Tips & Trucks voor het maken van MINI MALLETJES
Zoals he hebt gezien op het patroon zijn de patroontjes voor dit blokje van mini formaat. Hoe kun je hier nu het beste malletjes voor maken? Welnu, ik heb voor jullie een kleine tutorial gemaakt hoe ik mijn minimalletjes maak, voor een zo zuiver mogelijk opteken-resultaat.

Wat heb je nodig?
1. patroontjes, uitgeknipt, iets groter dan de naailijnen
2. paternoplaat dun
3. schuurpapier (géén slap schuurpapier, zoals van Action)
4. Pritt (geen ander merk, deze hechten toch minder goed)

 
Werk op een ondergrondje, lijm de achterkant van het schuurpapier helemaal in tot over de randen (zodat écht alles goed is ingelijmd). Pak dan het stukje paternoplaat, leg over het ingelijmde deel en druk stevig aan.

Lijm dan de op papier over getrokken patroontjes in, helemaal inlijmen, tot over de randjes.
Leg op het paternoplaat en wrijf stevig aan.
Nu goed laten drogen, dit kan wel een uurtje duren.

Vervolgens knip je de onderdeeltjes uit, zorg ervoor dat je alle onderdeeltjes op dezelfde manier uitknipt. Ik knip altijd tegen de zwarte lijn aan, zodat je geen wit meer ziet.

Voila, je patroon-malletjes zijn klaar.

Om er nu voor te zorgen dat je stof zo min mogelijk schuift, leg je tijdens het optekenen een stukje schuurpapier onder de stof. Zo kun je zo precies mogelijk optekenen.