woensdag 10 april 2013

Dolle dagen

Wat een leuk weekeinde heb ik weer gehad! Al zeg ik het zelf, sorry, maar ik kan ook zeker genieten van alle leuke dingen die op mijn pad komen als Quilt Shop Owner!

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat we afgelopen weekeinde op de beurs in Rijswijk stonden. Anneke en Francis waren weer een grote hulp voor mij en samen hebben we deze dagen gestaan.

De beurs zelf was erg leuk, erg veel aanbod op quiltgebied, alle stands zagen er ook heel mooi uit. Ook waren er leuke tentoonstellingen, voor elk wat wils: Antiek, Modern, Art Quilt, de Huisjes van Jeanneke en de Octablom van het Quilterspalet. Genoeg te zien dus. Ik heb hier en daar nog wel wat foto'tjes kunnen schieten, altijd leuk voor op het blog toch!?


De Octablom's zagen er goed uit, wat leuk om ze nu eens in het 'echt' te zien. Daar ik het project in het begin minder leuk vond, nu bij het zien van het eindresultaat op deze beurs, ben ik helemaal om! Wat een leuk project! En je kunt je restjes er zo lekker in kwijt!


Hihi, ja, een paar quiltjes op mijn stand... Ik kreeg erg leuke reacties op mijn Temecula Quilt, natuurlijk zeer herkenbaar voor de vele die dit 'snelle' project gevolgd hebben een paar maanden geleden.

Na Zwolle had ik 'm zelf afgemaakt en voor de beurs heb ik 'm nog 'snel' even door laten quilten bij Elly, wel zo leuk als ie af zou zijn!

 Het leuke tijdens de beurzen in altijd dat je 'elkaar' weer eens ziet. Het quiltwereldje is niet zo groot en je komt elkaar altijd wel ergens tegen. Phyllis ken ik van de masterclass bij Ted Storm van 1,5 jaar geleden. Wat een gezellige dagen waren dag. Tja, daar moet even een kiekje geschoten worden hoor! Bedankt Marianna voor het maken van de foto!


Tijdens het opbouwen van de stand zag ik telkens tussen de stands door de bruine en groene quilt die je hieronder ziet. Deze zijn prachtig opgewerkt met glittertjes. Helaas komt dit op de foto niet zo heel goed over, maar ik moest ze even op de foto zetten. Wat een prachtige quiltjes.

Deze quilts zijn gemaakt door Mieke Gootjes, ook zij had een hele tentoonstellingsafdeling op deze beurs.


Het leuke van de beurs is ook dat je veel nieuwe contacten opdoet. Na mail en telefonisch contact heb ik Jeanneke nu voor het eerst onmoet, wat een lieve vrouw. Heel logisch dat zij zulke 'lieve' quiltjes ontwerpt! Naar aanleiding van deze huisjes hype komt er binnenkort een stempel van haar op de markt. Zo hoef je de onderdeeltjes niet meer afzonderlijk op te tekenen op de stof, maar kun je ze makkelijk in een handomdraai maken!
Dat is nog eens slim. Het zal een kleine oplage worden waarin deze stempel uitkomt, mocht je hier meer over willen weten, kun je uiteraard met Jeanneke contact hierover opnemen.

Ook superleuk om alle huisjes quilts te zien, wat een werk hebben de dames afgelopen jaar verricht. Ik heb het van dichtbij meegemaakt. De quilt rechtboven is van mijn goede vriendin Annemarie. Wat een prachtstukken zijn het geworden!


Ook deze 2 quilts: het lijkt alsof de spot hierop het midden gericht staat, niets is minder waar, door stofgebruik en kleurverloop is dit prachtige effect ontstaan!


Dit vond ik z'n schattige quilt van Merian: lieve poedertintjes maken het tot een schattig vintage quilt.

Nou als deze beurs niet inspirerend was weet ik het niet meer.
Binnenkort is het voor mij weer zover, dan ga ik zelf als bezoeker naar Nantes, naar de beurs van de Quiltmania. Ooh ooh, daar heb ik ook zeker zoveel zin in! Ben heel benieuwd naar al die Dear Jane quilts die we gaan zien!

Bedankt voor het langskomen!
Veel Patch Plezier!
Marcha