zondag 9 juni 2013

Heerlijk zonnetje tijdens het High Tea Weekend

Wat een overweldigend succes is het High Tea weekend (geweest)...
Op de valreep zitten nu de laatste gasten nog heerlijk in de tuin te genieten van de lekkernijen...


Vandaag begon de dag ietwat bewolkt, maar mocht de pret niet drukken. Al voor 12u kwamen de eerste gasten...Bananencake 'Upside-Down', Sugarcookie, zelfgemaakte bonbons met Oreokoekjes, Kruidcake... en voor nog veel meer lekkers had Vera gezorgd dat geserveerd kon worden uit eigen bakkerij.


Op zaterdag hadden we wat quilts buiten hangen, vandaag, zondag begon het wat bewolkter... een gepaste oplossing hebben we gevonden door de quiltjes in de 'workshop'ruimte te presenteren.

Toeval wilde dat gisteren Jeanneke een bezoekje aan ons bracht en een aantal van haar werkjes mee had genomen voor in de winkel. In het najaar geeft zij in onze workshopruimte een dagworkshop 'Mandjes op de naaimachine' en uiteraard is het leuk als het originele voorbeeld dan in de winkel getoond kan worden!

Naast een snelle en strakke naaimethode die je deze dag leert, ga je ook aan de slag met inches, wat voor velen nog een groot obstakel kan zijn...
 

Hier nog een kleine variant van het mandjesquiltje wat je tijdens de workshop af kan hebben... of je 'spaart' door om de grote quilt te maken.

Meer hierover binnenkort... een datum moeten wij nog prikken ;o)

Staat zo leuk dit rood-witje bij de rood-witte gordijntjes!
Lekker kneuterig... hou ik van ;o)


Het High Tea Weekend was in ieder geval een enorm succes.
We kijken al uit naar een nieuw evenement in Dreischor om dit mee te kunnen combineren:

Zaterdag 17 Augustus tijdens de jaarlijkse folkloristische Vlasdag in Dreischor.
U bent allen van harte welkom!

Voor nu: Veel Quiltplezier!
Marcha