zondag 2 juni 2013

Wat een overweldigende...

Wat een overweldigende reacties zijn er gekomen op de wedstrijd van Quiltje Jeannet... Jullie zijn goed aan het stemmen! Hartelijk dank hiervoor... zo wordt het natuurlijk nog spannender wie straks de meeste stemmen kan toe eigenen!

Zover is het nog niet.... nog tot en met zaterdag 15 juni heb je de gelegenheid je stem uit te brengen op Quiltje Jeannet.... zie mijn vorige blogberichtje voor de link.

Uiteraard kan ik natuurlijk zelf niet achterblijven met mijn versie van het quiltje!
Mijn versie van Quiltje Jeannet, omgedoopt tot 'Madame Jeanetteke'


Na de gezellige Quiltvertelshow van Jeannet Hazelbag in Januari dit jaar ben ook ik aan de slag gegaan met mijn quiltje. De stofjes die ik hiervoor heb uitgezocht komen uit de lappenmand van moeders, waar zelfs nog vele lapjes van oma in zaten. Een hernieuwde ontdekking, dit te bedenken dat ik deze lapjes van oma een paar jaar geleden verafschuwde! Ouwe meut lappies!
Afin... soms kun je wel eens van smaak veranderen ;o)
Ik ben voornamelijk uitgegaan van paars, roze en blauwe tintjes en heb dit aangevuld met stofjes die in deze kleurenrange voorkomen, ook wat zee-blauw en abrikoos-roze er aan toegevoegd. Voor de achtergrond stofjes heb ik 3 beige/crème stofjes gebruikt welke ik door elkaar heb gehusseld voor in de bokjes... zo ontstaat er een echte vintage uitstraling!

De stof voor de rand en tussenblokken komt uit de serie 'Molly B's Style Series' een prachtig antiek oogend stofje...


Op dit moment ben ik helemaal into de schulpranden... vind het erg leuk om eens wat anders te doen dan een standaard recht-toe-recht-aan rand... En het geeft zo'n mooi effect!


 Wat gaat het trouwens de goede kant op met het weer! Afgelopen maandag heb ik ook al heerlijk kunnen genieten in de achtertuin... de poesjes genoten met mij mee... heerlijk liggend tussen de plantjes... das toch Kattenhemel!


Gelukkig gaat de tuin nu ook weer een beetje de goede kant op. Mijn trots van de tuin: De Boompioen! Elk jaar groeit ie weer een stukje groter. Denk aan een pioenroos, maar dan een struik die ook 's winters boven de grond blijft. De knoppen zijn reuze van deze plant, ik denk dat ik er daarom zo verliefd op ben!

Grote bloemknoppen = grote bloemen! En dat in onze voortuin! Ik ben er in ieder geval weer groos mee!