vrijdag 5 november 2010

Twisted Log Cabin

Afgelopen 2 weken helaas niet zo veel kunnen doen als dat ik gewild had... ach ja... het is maar net hoe hoog je de lat voor jezelf legt he! Helaas waren er andere verplichtingen die mij een beetje van mijn 'hobby-werk' hielden. Maar goed, die moeten ook gebeuren. En als je die dan gedaan hebt geeft je dat ook wel weer een goed gevoel.

Ondertussen heb ik wel het e.e.a. aan kleine vorderingen gemaakt. Zo ben ik o.a. met 2 kadootjes bezig. Over het ene kan ik niet veel zeggen, dat zal ik pas showen als het gegeven en uitgepakt is. Is een kleinigheidje maar vind het zelf wel heel schattig geworden. Hihi... nieuwsgierig geworden? 

Het andere kan ik eigenlijk ook niet veel over zeggen want die dame waar het voor is komt zo heeeeeeeel af en toe ook wel eens op mijn blog kijken. Maar ja... kan het niet tegenhouden en zal het toch laten zien.

Allereerst heb ik voor dit projectje een proefje gemaakt van stofjes uit de restjesbak. Het is in ieder geval een twisted log-cabin van een kleine 40x40cm wat het uiteindelijk gaat worden. Het proefje is 8x8cm.Eigenlijk zou het op L11 vlieseline gemaakt moeten worden, daar dat lekker dun is. Alleen... ik had het in mijn hand, en het heeft zo'n ontzettende rek, ik vind dat niet prettig werken. Dan maar op rasterquick. Och, en ik heb niet zo'n last van die vierkantjes die er al op voorgedrukt staan. Die gebruik ik gewoon aan de andere kant.

Voor het echte ontwerp van deze twisted log-cabin heb ik een middagje zitten puzzelen en kleuren. Menigeen die EQ7 of 6 programmatje hebben, zullen het makkelijker hebben in dit geval. Ik heb zelf de hoofdstof ingescand, de stof waar het allemaal om 'draait' en ben lekker gaan knippen, plakken en kleuren om zo te kijken hoe ik het 't beste kan gaan doen.


Het zal er een beetje raar uit zien, maar ik gebruik verschillende kleurtjes zwart/grijs. Ik begin met zwart/gewolkt in het midden en waaier zo uit naar de buitenkant met nog 2 kleurtonen antraciet/zwart en grijs/antraciet/zwart. Dan gebruik ik 1 kleur rood en 1 kleur van de belangrijkste stof, een zebra-printje.

Uiteindelijk heb ik al een klein beetje klaar, dit zal ik je hieronder tonen:


Ik heb mezelf voorgenomen, aangezien het vandaag mijn vrije vrijdag is, om tot 10.00u klusjes te doen in huis en om 10.00u ga ik lekker naar mijn naaikamertje om die naaimachine eens even te laten roetsjen! Heb zin om een beetje stiksel-meters te gaan maken vandaag!

Tot snel!