vrijdag 23 september 2011

Quiltje Hoshi

Allereerst wil ik jullie bedanken voor de grappige reacties die ik heb gehad op mijn vorige blogberichtje over WIM. Hihi, dan kwam er weer een reactie binnen en ik kon ze alleen maar met een grote lach lezen! Bedankt dames en heer, helaas was ik niet in de gelegenheid persoonlijk terug te reageren!

Want zo tussendoor ben ik lekker druk met één van de 100 projecten waar ik momenteel mee bezig ben. Alhoewel, het lijken er wel 100. Als ik ze zo eens op een rijtje mag zetten waar ik mee bezig ben:


1. Klosjes-Quilt (deze gaat gestaag door, vaak op de bee's pak ik deze weer op)
2. Sampler Quiltje (hier ben ik al aan het quilten)
3. Blokken voor de SBC (Schouwse Blokken Club)
4.
Quiltje Hoshi
5. Round Robin (de één na laatste rand is reeds af, nu de laatste top ontvangen om de laatste rand aan te gaan maken)
6. Opa Quilt (ligt nog steeds opgespannen op de zoldervloer, ben bijna klaar met rijgen)
(7. Geisha borduurwerk, maar deze tel ik even niet mee omdat dit een borduurwerkje is)

Hmm... het zijn er dus heel wat minder dan ik zo dacht. Soms lijken het ook wel bergen die je moet verzetten, maar dan is het ook wel weer even fijn om het op een rijtje te zetten.

Quiltje Hoshi ben ik afgelopen weekend mee gestart. Ik heb in mijn winkel collectie een prachtige stoffenserie met japanse print. Ik wilde hier graag wat mee maken om zo de stoffen beter te kunnen tonen, en hoe kun je dat dan beter doen dat een quiltje ermee te maken ;o)Hierboven heb ik de meeste onderdeeltjes getekend en gesneden op mijn werktafel liggen. Uiteraard is dit niet de top zoals ie precies gaat worden, maar met dit deel ga ik beginnen.

Het middenstuk genaaid, nu de 8 zwart/goud-geel blokken er tussen naaien.

Tot zover ben ik dus gekomen na een beetje doornaaien. Nu ga ik de volgende delen voor de top tekenen en snijden. Straks als de rand er omheen zit zullen alle kleuren als puzzelstukjes in elkaar vallen.

Misschien vraag je je ondertussen af: "wat betekend 'Hoshi' nu eigenlijk?". Het stoffenthema wat ik gebruik voor dit quiltje is Japans. En uit het Japans vertaald betekend Hoshi 'ster', en de ster komt weer terug in het middenstuk van dit quiltje. Hihi, ook hier vallen de puzzelstukjes dus weer samen!

Bedankt voor het langs komen! Veel Patch Plezier!