vrijdag 9 september 2011

Workshop van Sue Daley

Vandaag was het eindelijk zover: de workshop van Sue Daley (Patchwork With Busyfingers) bij het Quilterspalet in Den Haag. Met 3 dames uit Zeeland (Francis, Annemarie en ikzelf) voegden wij ons bij de overige dames om de workshop te volgen. Om 13:00u stipt was het zover: Sue werd geïntroduceerd door Evy. De les kon beginnen.

Op tafel stonden schaaltjes met heerlijke koekjes, chocolaatjes, spekjes en andere versnaperingen. Toch bleek dit tijdens de les niet erg in trek te zijn: we waren meer bezig met de opdracht die we gekregen hadden. Sue onthulde ons de geheimen van de apple core en clam shell techniek. 
Allereerst gingen we met de templates de stofjes tekenen en knippen. Hierna gebruikte we de lijm-pen om 2 zijdes van de stof vast te zetten. Tenslotte kregen we de tips om de 4 stukjes van de apple core aan elkaar vast te zetten.Daarna was het appliceren aan de beurt. Gelukkig kon je veel vragen stellen, Sue nam hier alle tijd voor. Ondertussen vertelde zij het een en ander over haar leven, werk en quilts. Ze was gisteren aangekomen vanuit Australië na 4 vliegtuig aansluitingen te hebben gehad, een vermoeiende reis dus. Gelukkig had zij een goede reis gehad en je merkte dat zij enthousiast haar workshop gaf.

Ondertussen kwam er ook nog een egel op tafel! Wat? Jaja, een heuse baby egel van zo'n 3 weekjes oud. Eén van de cursisten was surrogaat moeder voor dit kleintje en moest om de paar uur voeding geven. Tja, ook al is het een egel: het blijft een babytje en dat is toch wel heel erg mooi.


Nadat iedereen was begonnen met appliceren begon de 'trunk-show'. Zij toonde hier een groot deel van haar quilts die inmiddels als patronen te koop zijn. Erg mooi om al deze quilts van haar te zien. Ook vertelde zij over een aantal details die per quilt te zien waren.

Sue Daley - 'Appleberries'
Sue Daley - 'Return to Dresden'
Sue Daley - 'Gipsy Garden'
Sue Daley - 'Patience'
Sue Daley - Close Up 'Morning Star'
Ondertussen dat Sue aan het vertellen was werd er hard doorgewerkt aan de bovenkant van mijn speldenkussentje. Aan het einde van de trunk show was deze dan ook helemaal af.


Super leuk was deze dag, ook echt te gek om deze lieve vrouw eens in het echt ontmoet te hebben. Hieronder kun je nog even nagenieten van 2 kleine filmpjes die ik heb gemaakt.


Film 'Morning Star'


 
Film 'Patience'

En natuurlijk kon ik het niet laten nog wat leuke lapjes mee te nemen uit het winkeltje van Evy. Zeven prachtige lapjes die ik zeer goed kan gebruiken bij de grote stapel die ik inmiddels bezit voor mijn Schouwse Blokken, die mijn moeder Francis en ik aan het maken zijn.


Ik hoop dat jullie genieten van dit verslag, voor mij is het in ieder geval heerlijk nagenieten nu ik dit schrijf. Fijne avond, fijn weekend en natuurlijk: heel veel Patch Plezier!

9 opmerkingen:

anita zei

He Marcha,
Wat leuk en spannend moet dat zijn geweest vandaag,en wat lijkt me dat leuk als je al zo'n pro als jij bent om deel te nemen aan zoiets.
Ga het morgen nog eens op mijn gemak lezen.
Oh beer is binnen dus ik kan ook verder.
Groetjes Anita

Shirley zei

Oh dat is even genieten Marcha, wat leuk zo met die foto's en de filmpjes, even ook heerlijk om een Aussie te horen praten. Enig met die egel, dat zie je niet vaak, zulke gasten aan tafel. Heerlijke blog!

AnitaS zei

Wat een leuk verslag. Ik heb van de foto's genoten.

Else zei

Lief van je dat we mee mogen genieten van jou SUPER dag! Fijn weekend, knuffel Else

katrien zei

Wat een heerlijk dagje.Ik zal haar ontmoeten in St Marie aux Mines en daarna nog eens in België,kijk er al naar uit.
nieuw blog http://scrappatch-katrien.blogsppot.com

Ageeth Dorsman zei

Wat hebben jullie een heerlijke en
vooral inspirerende dag gehad! En erg
fijn, dat wij er zo van kunnen meege-
nieten! Ik vond je verslag erg duide-
lijk, en dan nog de filmpjes erbij;
bedankt hiervoor! Mooie lapjes heb je
ook gekocht... (en dat egeltje is te
lief gewoon;ik hoop, dat het een grote
egel gaat worden).
Groetjes van Ageeth Dorsman

steeknasteek.web-log.nl zei

Wat een leuk verslag heb je gemaakt van die leuke workshop. Ik was er ook bij en heb via Google jou weblog gevonden. Leuke webwinkel heb je ook,het ziet er allemaal erg professioneel uit. Complimenten hoor. Gr. Ans

soyee zei

Wat een mooi werkstuk heb je gemaakt. Leuk ook om je verslag te lezen.
Ik was er op zaterdag en hoewel ik het heel leuk vond om de workshop bij te wonen is appliceren niets voor mij.

jolanda zei

Wat een heerlijke dag is dat geweest! En wat een mooie dingen waren er te zien. Die Gipsy Garden vind ik prachtig en ook Morning Star is schitterend... eigenlijk is alles even mooi hahaha.
Dat egeltje.... aawwwww zoooo schattig!