maandag 12 september 2011

Yoko Saito Deel 2

Ik had beloofd nog wat meer foto's te laten zien van het werk van Yoko Saito. Helaas had ik eerder geen tijd hiervoor, daardoor heb ik het op moeten splitsen.

Zie hier de prachtige quilts en close-ups van deze Japanse dame:
Als achtergrondstof voor de randen waar deze prachtige bomen op geappliceerd zijn, is gebruik gemaakt van stof met een vage print van bomen als het ware in de 'mist'. Zo krijgt deze boom op de voorgrond een prachtige dieptewerking door gebruik van de juiste achtergrondstof.Zulke fijne patchworkstukjes, applicaties, borduur- en quiltsteekjes. Erg mooi en ongekend om te zien.

Binnenkort komen er weer eens wat foto's van projectjes van mijn hand. Ben erg druk op het moment met voorbereidingen van o.a. de open dag. Helaas heb ik niet meer dan 2 paar handen (ik zou wel eens willen dat die kaboutertjes waar ze het altijd over hebben, toch bestaan ;o) en moeten we het doen met de tijd die ons toekomt!

Ik wens iedereen die er op dit moment wel genoeg tijd voor heeft in ieder geval veel Patch-Plezier!

6 opmerkingen:

jolanda zei

Schitterend!! Wat een werk zal dat geweest zijn zeg! En inderdaad erg mooi zoals ze gebruik heeft gemaakt van de juiste soort achtergrondstof.
Ben benieuwd naar jouw projectjes hoor. Erg jammer dat we zo nu en dan ook nog moeten slapen hé? ;-)

AnitaS zei

Prachtige dingen maak ze en zo fijntjes. Als ik kon zou ik je een vaatje tijd sturen.

Ageeth Dorsman zei

Mooi, mooi en nog eens mooi....vooral
die quilt met al die bloemblaadjes!
Hier heb ik diep respect voor. Maar
waar zou zij nu al die tijd vandaan
halen om dit te doen? Dit moet toch
enorm tijdrovend zijn... (werkster,
tuinman, kok, strijkservice, enz.?)
Groetjes van Ageeth

Lida zei

Ik zag een paar van haar quilts vorig jaar en ben al jaren een fan van haar werk, je voelt je zo'n amateur als je haar werk ziet, maar het blijft dan streven! Bedankt voor de prachtige foto's
Groetjes
Lida

Shirley zei

Mm, ik word ook stil van haar werk, en dat van haar slaafjes, maar ja, als je elke minuut van de dag zit te naaien en quilten, dan heb je ook een hoge productiviteit. Geen tijd voor internet, met kat op schoot tv kijken of na het ontbijt met ogen dicht even diep nadenken. Ik verlummel veel van mijn tijd, als ik er zo over nadenk, oeps. Jij sterkte met al het werk wat nog moet gebeuren.

realmenstitch zei

Prachtig he, die quilts van Yoko. En zo klein! Ik heb 2 kleine patroontjes van haar gemaakt, en het is superklein, maar wel erg leuk om te doen. En wat leuk dat je Sue ontmoet hebt. Ik las vanmorgen dat ze ook in Leiden is vandaag, alleen ga ik er morgen naartoe.