zondag 30 oktober 2011

Handwerkbeurs Rotterdam Oktober 2011

Heerlijk om vandaag dit berichtje even te kunnen typen. Zo kun je even wat langer nagenieten van een heerlijke beursdag. Afgelopen vrijdag ben ik samen met mijn nieuwe quilt vriendin Lieve naar de Handwerkbeurs in AHOY, Rotterdam geweest. Ik had dagen van te voren al reuze zin om hier naartoe te gaan. In mijn vorige berichtje heb je wel gezien dat ik aan een nieuw projectje bezig ben, een antiek projectje met de Engelse Paper Piece techniek. Ik wil hiervoor zoveel mogelijk verschillende stoffen gebruiken, liefst in de tinten oudroze, beige, crème en bruin met als hoofdprint: antiek en bloemig. Tja, inmiddels heb ik dan zelf wel een aardige collectie stoffen opgebouwd, maar men heeft natuurlijk 'altijd' te weinig in huis. Mooie reden dus om lekker in te slaan op de beurs, want ja: zoveel stofjes bij elkaar, das een waar walhalla!

Vroeg op pad gegaan en rond 10uur konden we eerst even aanschuiven met een bakje koffie en een kopje thee. Hierna zijn we lekker gestart en al gauw konden we onze slag slaan! Naast Patchwork & Quilt stands waren er ook andere handwerken vertegenwoordigd: o.a. viltwerk, borduren, haken en breien stonden ook op het program. Ik vond zelf dat dit jaar opvallend veel haak en brei stands aanwezig waren, maar dat zal komen dat deze hobby momenteel enorm hip is. Maar mij niet gezien hoor, ik blijf lekker bij mijn patchwork!

Toch zag ik ook errug mooie borduur projecten! Hier prachtige kerst post kaarten van DMCOh, en wat is het altijd smullen bij 't Gearenhuys! Zoveel moois:


Elly Prins had tijdens deze 4e editie haar expositie en demonstratie. Erg mooi om te zien hoe veel van haar quilts zijn opgesierd met kraaltjes, glittertjes en sier-garen. Dit geeft een enorme dimensie aan je werkstuk. Natuurlijk niet voor iedere quilt van toepassing, want ik zie mij nog geen antieke quilts opsieren met allemaal glitter stenen! Iedere sfeer zijn techniek zullen we maar zeggen.Ik vind het bijna te erg om te laten zien, zoveel stofjes heb ik gescoord. Maar allen voor één goede bestemming! Gelukkig heb ik veel kleine lapjes stof (Fat Eights) kunnen scoren voor leuke prijsjes, dat drukt de kosten natuurlijk weer. Nu kan ik heerlijk verder met mijn superleuke project!
Tijdens de beurs ben ik ook nog wat bekende dames tegengekomen. Zo waren er de 3 quiltende zussen die mijn moeder en ik vorig jaar hebben ontmoet tijdens de lunch. Een dame van de Charm Club met haar vooraf aangekondigde 'rode tas'. Hihi, ik dacht: die ga ik heel de dag niet tegenkomen, want er lopen zoveel mensen!

En her en der word je toch herkend door lezers van mijn blog!  Erg leuk om zo gelijkgestemden vanuit heel het land te ontmoeten! Ook liep zomaar een oud klasgenoot van de Vakschool in Schoonhoven tegen het lijf! Gosh, dat verwacht je dan natuurlijk ook niet! 
Naast de heerlijke stofjes heb ik ook nog de laatste 3 Homespuns kunnen bemachtigen. Thuis gekomen heb ik er heerlijk in kunnen snuffelen en mij kunnen verwonderen wat die Aussies voor moois kunnen maken!

Pffff.... deze zondag even lekker nagenieten van deze gezellige dag en natuurlijk aan de slag met mijn nieuw verworven aanwinsten!Bedankt voor het langskomen, fijne zondag!

12 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Leuk om jouw verslag te lezen. Jammer dat je er op vrijdag was en ik op zaterdag. Was je graag tegengekomen. groeten van liesbeth

soyee zei

Ook al zo een heerlijk dagje.

Tineke zei

hahaha och och wat een straf om zulke mooie dingen te kopen he :))
Prachtige aankopen ..geniet ervan.
Fijne zondag..
en de groetjes Tineke

Nanske zei

Ha,ik was er ook op vrijdag!!!
Heb je niet opgemerkt maar het was er ook wel druk,he.
Na 15u was het al heel wat leuker en kon je alles beter zien.
Meestal doe ik eerst es de ronde alvorens dan te gaan kopen.
Dit werkt supergoed!
Zoveel mooi's!!!!
Je hebt goed gescoord!.
Zelf heb ik oa.het fantastisch boek mee van Bobbin!!!!
Superdag!!!!Nu terug aftellen naar Zwolle!!!! ;-)

jolanda zei

Leuk om ook zoveel mooie borduurwerken te zien! Die merklappen allemaal prachtig en ook die kerstpostcard vind ik enig.
Je lapjes zijn natuurlijk prachtig!!! Helemaal mijn kleurtjes! Het kunnen kopen van fat eights is natuurlijk erg fijn wanneer je verschillende blokjes wilt maken. Dat hoop ik ook te kunnen doen voor mijn FW!
Geniet er maar lekker van.
fijne dag, Jolanda

AnitaS zei

Ik was er ook op vrijdag. Wat heb ik weer veel mensen niet gezien. "s ochtends was het erg druk mar 's middags kun je overal bij. Wat een aankopen heb je gedaan. Leuk hoor. Zal het even mijn DH laten zien, die vond dat ik al veel had.

Marjo a.k.a Josefien zei

Als ik al die leuke verslagen lees over de beurs krijg ik gewoon spijt dat ik niet geweest ben... Leuke stofjes heb je gekocht!

Roos zei

Dit maakt het een beetje goed dat ik niet ben geweest. Ik vind die fat eights ook altijd zo fijn voor kleinere projectjes, maar de gewone fatquarter is ook niet te versmaden. Leuke stofjes heb je daar en die Homespuns zien er ook interessant uit.
Groetjes Roos

Annemarie zei

Leuk om je verslag te lezen van de Handwerkbeurs. Zo heb ik toch een beetje kunnen meegenieten. Je bent goed geslaagd zeg wat een prachtige lapjes! Nu grijp je tenminste voorlopig niet meer mis met je nieuwe project. veel kijk en leesplezier met de Homespuns! Groetjes, Annemarie

Katinka zei

Hoi Marcha,

Leuk om te zien dat je je helemaal hebt gestort op het quilten en zelfs je eigen webwinkeltje bent gestart.Je maakt leuke dingetjes, denk dat er veel mensen inspiratie uit kunnen halen.Succes met je webwinkel en ga vooral door met je hobby!

Groetjes,
Katinka

Shirley zei

Eerst een heerlijk verslag van mijn moeder en nou ook die van jouw maken dat ik spijt heb dat ik niet ben gegaan, maar goed, voor volgend jaar onthouden. Wat een zalige buit heb je, dat gaat heel mooi worden met die antieke van jou, tegenhanger van Oshi, die lekker knalt, ook heel mooi! En ooh wat een kroelkat heb je, mmm, gezellig hoor.

de Quiltkoffer zei

Ja, gevonden! Je kwam me al zo bekend voor en nu eindelijk heb ik je gevonden. Ik voeg je snel toe aan mijn rijtje blogs. Succes met je lessen en webwinkel. Leuk hè zo met je hobby (verslaving) bezig te zijn! Groetjes van Jellie