zondag 30 oktober 2011

Handwerkbeurs Rotterdam Oktober 2011

Heerlijk om vandaag dit berichtje even te kunnen typen. Zo kun je even wat langer nagenieten van een heerlijke beursdag. Afgelopen vrijdag ben ik samen met mijn nieuwe quilt vriendin Lieve naar de Handwerkbeurs in AHOY, Rotterdam geweest. Ik had dagen van te voren al reuze zin om hier naartoe te gaan. In mijn vorige berichtje heb je wel gezien dat ik aan een nieuw projectje bezig ben, een antiek projectje met de Engelse Paper Piece techniek. Ik wil hiervoor zoveel mogelijk verschillende stoffen gebruiken, liefst in de tinten oudroze, beige, crème en bruin met als hoofdprint: antiek en bloemig. Tja, inmiddels heb ik dan zelf wel een aardige collectie stoffen opgebouwd, maar men heeft natuurlijk 'altijd' te weinig in huis. Mooie reden dus om lekker in te slaan op de beurs, want ja: zoveel stofjes bij elkaar, das een waar walhalla!

Vroeg op pad gegaan en rond 10uur konden we eerst even aanschuiven met een bakje koffie en een kopje thee. Hierna zijn we lekker gestart en al gauw konden we onze slag slaan! Naast Patchwork & Quilt stands waren er ook andere handwerken vertegenwoordigd: o.a. viltwerk, borduren, haken en breien stonden ook op het program. Ik vond zelf dat dit jaar opvallend veel haak en brei stands aanwezig waren, maar dat zal komen dat deze hobby momenteel enorm hip is. Maar mij niet gezien hoor, ik blijf lekker bij mijn patchwork!

Toch zag ik ook errug mooie borduur projecten! Hier prachtige kerst post kaarten van DMCOh, en wat is het altijd smullen bij 't Gearenhuys! Zoveel moois:


Elly Prins had tijdens deze 4e editie haar expositie en demonstratie. Erg mooi om te zien hoe veel van haar quilts zijn opgesierd met kraaltjes, glittertjes en sier-garen. Dit geeft een enorme dimensie aan je werkstuk. Natuurlijk niet voor iedere quilt van toepassing, want ik zie mij nog geen antieke quilts opsieren met allemaal glitter stenen! Iedere sfeer zijn techniek zullen we maar zeggen.Ik vind het bijna te erg om te laten zien, zoveel stofjes heb ik gescoord. Maar allen voor één goede bestemming! Gelukkig heb ik veel kleine lapjes stof (Fat Eights) kunnen scoren voor leuke prijsjes, dat drukt de kosten natuurlijk weer. Nu kan ik heerlijk verder met mijn superleuke project!
Tijdens de beurs ben ik ook nog wat bekende dames tegengekomen. Zo waren er de 3 quiltende zussen die mijn moeder en ik vorig jaar hebben ontmoet tijdens de lunch. Een dame van de Charm Club met haar vooraf aangekondigde 'rode tas'. Hihi, ik dacht: die ga ik heel de dag niet tegenkomen, want er lopen zoveel mensen!

En her en der word je toch herkend door lezers van mijn blog!  Erg leuk om zo gelijkgestemden vanuit heel het land te ontmoeten! Ook liep zomaar een oud klasgenoot van de Vakschool in Schoonhoven tegen het lijf! Gosh, dat verwacht je dan natuurlijk ook niet! 
Naast de heerlijke stofjes heb ik ook nog de laatste 3 Homespuns kunnen bemachtigen. Thuis gekomen heb ik er heerlijk in kunnen snuffelen en mij kunnen verwonderen wat die Aussies voor moois kunnen maken!

Pffff.... deze zondag even lekker nagenieten van deze gezellige dag en natuurlijk aan de slag met mijn nieuw verworven aanwinsten!Bedankt voor het langskomen, fijne zondag!