zaterdag 1 oktober 2011

RoundRobin 2011 • 5e deel: 2 randstukken

Wat gaat de tijd toch snel, we zijn alweer toegekomen aan de voorlaatste publicatie van de randen. Hierna nog het laatste deel van de randen maken (van oktober tot eind november de tijd) en daarna is de top voor iedereen af! En dan word het spannend, dan gaan ze zo zachtjes aan binnendruppelen bij de originele eigenaren van het middenblok!

Tot die tijd nog even de spanning er in houden.Ik heb dit keer gewerkt aan de top voor Quibi, ofwel Yvonne (Yvonne heeft een web-log, maar zoals menig van jullie weten is web-log erg traag met alle log's over te zetten, daarom helaas geen linkje naar het blog van Yvonne).

Het heeft even geduurd voor ik er uit was hoe ik met deze top verder wilde. Aan mij was de taak namelijk om een nieuwe rand (2 zijdes) te starten, wat de volgende, aan wie ik deze dus weer doorstuur af dient te maken.

Zogezegd, het duurde dus even voor ik het dit keer wist. Afin, ik moest toch een keer beginnen, en zo begon ik dus. Top en het werkschriftje wat bij iedere quilt zit erbij gepakt. Eerst de verhalen van een ieder gelezen die er aan gewerkt hebben om zo een beter beeld van de achterliggende gedachtes te krijgen. Dit heeft zeer zeker geholpen, het besluit was voor mij hierna snel gemaakt: het word een 'flying geese' rand, ofwel: vliegende ganzen.

Het tot noch toe genaaide middenstuk is erg druk en ik wilde deze chaos wel graag behouden, maar toch een rustpunt op de één of andere manier er in brengen. Daarom heb ik gekozen om de gansjes allen een gewolkte batik stof te geven en juist de 'lucht' in batik met print, Kaffe Fasset en andere moderne stofjes te maken.

 

Via de charm club heeft Yvonne wel eens stofjes aan mijn moeder opgestuurd. Gelukkig mag ik ook wel eens 'lenen' uit de stoffenkast van mijn moeder en zo vond ik dus 2 charm-club stofjes van Yvonne die ik in deze rand heb verwerkt. Ik hoop dat het een punt van herkenning is voor haar! Ik vond het zelf wel erg leuk bedacht.

Hieronder zie je hoe mijn DH Wouter de top netjes voor de camera houdt. Waar zouden we toch zijn zonder onze man! (waarschijnlijk nog meer in de hobbykamer als het aan mij zou liggen, haha)En tja, het middenstuk met de vorige randen is dus wederom een groot vraagteken voor iedereen. Alleen Patricia komt hier achter, aan haar heb ik mijn werkstuk reeds doorgestuurd!

Aan iedere Round Robinner: veel sterkte met de laatste randen dames en heer!

Veel Patch Plezier!
Marcha