dinsdag 7 december 2010

Heerlijk weekendje Aachen/Aken

Terug van weggeweest. Ja, wij (mijn DH en ik) zijn afgelopen zaterdag vertrokken richting Duitsland. Komen uit Zeeland, dus de rit ging dwars door België heen, eerst richting Landgraaf waar we zaterdag middag hebben geskied. Voor mij was het al weer wat jaartjes geleden, voor Wouter was het de aller eerste keer. Hij vond het leuk, gelukkig! Want er staat een ski vakantie in de planning. Het begon met heel veel sneeuw in Zeeland, maar gaandeweg werd de weg en het weer beter. 's Avonds aangekomen in het hotel heerlijk in badje geweest, je word toch wel koud na zo'n vrieshal van -5! En toen het gezellige Aken in. Etalage's prachtig verlicht, veel kerstversieringen en de kerstmarkt die nog open was. 

Maar nee, ik mocht nog niet te veel sfeer snuiven, anders hadden we zondag niets meer te kijken. 

Maar hier heb ik me toch even vergaapt aan de prachtige en heerlijke etalage:


 's Zondags viel het weer wat tegen, lichte dooi en heel de dag door natte sneeuw. Je kunt je voorstellen. We hebben ons wel vermaakt, het was koopzondag, dus alle winkeltjes waren open. 's Avonds hebben we weer heerlijk gegeten bij 'Macaroni'. Hihi, de naam doet het restaurantje geen eer, maar het was oh zo knus en heerlijk eten.

Op zondag ook nog de beroemde Dom van Aachen bezocht. Wat wil je met zoveel nattigheid op je bol, dan wil je wel even droog lopen. Nou, die is wel een bezoekje waard hoor: prachtig van binnen. Veel Byzanthynse pracht en praal.


En ja, als je dan nu zo met het patchwork bezig bent, dan ga je overal patronen in zien!

 
En zulke mooie gewelven en mozaïken, die moest ik gewoon met de camera vastleggen!
's Maandags gingen we weer op weg richting huis, maar eerst nog even langs een Patchwork winkeltje wat toch (...) op de route lag. The Log Cabin in Hillensberg-Selfkant deden we aan. Het was wel grappig, ik kon het plaatsje niet op de landkaart vinden, dus dat we erheen reden zat ik echt heel goed op te letten. Wat bleek, het is een piepklein dorpje wat nog net geen kilometer over de grens van Nederland ligt. Het winkeltje was gezellig en vol gevuld met prachtige stofjes. Moda was goed vertegenwoordigd, en daarnaast ook vele romantische stofjes. Ik keek mijn ogen uit, zoveel te zien! De dames waren vriendelijk en Jacqueline liet mij nog wat (stitchery)quilts van haar hand zien.

En ja... ik had nog wat nodig, het zal eens niet zo zijn. Ik was op zoek naar bruine stof voor mijn klosjes. En die heb ik gevonden (naast natuurlijk nog wat andere leuke hebbe-stofjes):

 
Al met al was het dus een heerlijk weekendje weg. Leuke dingen gezien en gedaan. Daar kunnen we weer even op door.

Vandaag heb ik zelf ook nog 2 pakketjes op de post gedaan. Eentje is voor de Kerst-Swap, het andere kadootje is voor borduur-viendin. Ik hoop dat het niet al te lang duurt (door de tnt stakingen). Dan kan ik binnenkort het borduur kadootje laten zien. Was er zelf zo groos op!