zaterdag 18 december 2010

Klosjes-Zaterdag #1

Vandaag mijn eerste Klosjes-Zaterdag! Oh en wat heb ik een leuks gemaakt (al zeg ik zelf, ben er namelijk helemaal blij mee!). Omdat de klosjes dus allemaal met de hand gemaakt gaan worden, leek het mij erg handig om een 'dingetje' te hebben om de voorgeknipte klosjes in te bewaren.

Wel... ik heb dus een Klosjes-Boekje gemaakt. Zelf bedacht en natuurlijk uitgevoerd. De voorkant is helemaal met de hand gemaakt. De kosjes zijn 4x4cm, het blokje van de 4 klosjes samen is dus 8x8cm. De originele klosjes die in de quilt gaan zijn ook het formaat van 8x8cm.

Ik zal het eerst even laten zien voor ik verder ga:
Het boekje is gemaakt van de stofjes waar uiteindelijk ook de quilt van gemaakt gaat worden. Wel zo toepasselijk he! De klosjes aan de voorkant zijn ook doorgequilt, zo komen ze prachtig naar voren.


Het boekje heeft 3 dubbele fleece (dus 6 pagina's) aan de binnenkant. Ik wilde eerst microvezeldoek gebruiken, maar helaas had ik dit niet in het wit of een andere bijpassende kleur op voorraad. Dan maar fleece bij mij moeder uit de kast gepikt (hihi, ze is op de hoogte hoor). Op fleece blijft het ook wel 'plakken', maar microvezeldoek had nog beter blijven plakken.


Afin. Op de rug-kant van het Klosjes-Boekje heb ik een houder gemaakt voor mijn klosje waar ik daadwerkelijk het garen van gebruik. Zo rolt deze rol niet weg en heb ik 'm altijd bij waar ik naar toe ga. Eén kant is vast gezet, de bovenste knoop kan los middels een knoopsgaatje. Het middenstuk is verstevigd aan de binnenkant van de stof met een pijpenrager. Zo rolt mijn rolletje goed af!


Verder heeft de binnenkant een speciaal fleece'je voor mijn naaldjes waar ik mee naai en speld. En aan de achterkant heb ik er een zakje in genaaid waar ik mijn patroontje kan bewaren en mijn schaartje in kan doen voor de draadjes.


En natuurlijk zijn de eerste 7 klosjes ook al af. Het zijn de bovenste klosjes van de rand, die ik dus deels al aan elkaar heb genaaid!

Ben benieuwd of ik volgende week weer wat klosjes af zal hebben, ga in ieder geval mijn best ervoor doen!

Tot ziens op de volgende 'Klosjes-Zaterdag'